KEHITYSVAMMAHUOLTO


Kehitysvammahuolto  -  Tavoitteena hyvä elämä

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kehitysvammahuollon tulosalue vaativien erityispalvelujen osaamiskeskuksena täydentää ja tukee kuntien palveluja tuottamalla erityisosaamista vaativat kehitysvammahuollon palvelut alueella. Tehtävänä on tukea kehitysvammaisten henkilöiden kotona asumista ja tarjota tarvittaessa asiakkaan palvelutarpeeseen laaja-alaisesti ja oikea-aikaisesti tuotetut palvelut. Tavoitteenamme ovat sujuvat palveluketjut lähi- ja peruspalveluiden sekä erityispalveluiden kesken.
Tarjoamme asiakkaillemme tutkimus- ja kuntoutusarviopalveluja sekä hoito-, kriisi- ja kuntoutuspalveluja. Lisäksi tarjoamme moniammatillista asiantuntijakonsultaatiota ja koulutusta. Toiminnallinen kuntoutus, autismiosaaminen, kehitys-vammapsykiatrinen osaaminen, psykososiaalinen kuntoutus, käyttäytymisanalyysi, AAC-ohjaus sekä seksuaali-neuvonta ovat keskeisiä osaamisalueitamme.
Kehitysvammahuollon tulosalue tuottaa palveluja aikuisten sekä lasten- ja nuorten kuntoutuksen vastuualueilla. Palvelu toteutetaan osaamiskeskuksessa tai jalkautuvana palveluna asiakkaan omassa toimintaympäristössä.
Toiminnan periaatteina ovat asiakaslähtöisyys, yksilöllisyys, itsemääräämisoikeus ja osallisuus. Tavoitteena on kehitysvammaisen henkilön hyvä elämä.

Asiakaspalvelu:

Kiireettömät yhteydenotto- ja palvelupyynnöt:
Ma-Pe klo 9-11.30 p. 044 7378461

Kiireelliset yhteydenotto- ja palvelupyynnöt:

Ma-Pe klo 9-13.00  p.050 4041030

 

Kehitysvammahuollon tulosalue

Puhelin: (08) 3152011(vaihde)
Faksi:    (08) 5378383 

Tulosalueen johtaja, sosiaalijohtaja Päivi Lauri p. 044-7378413 
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@ppshp.fi    

 

Postiosoite:                                                                                                                              
PPSHP  
Kehitysvammahuollon tulosalue 
PL 35 
90029 OYS 

Käyntiosoite:
Kiilakiventie 5
90250 Oulu