VESOTE koulutuskalenteri

​Vesote-hankkeessa järjestämme maksutonta elintapaohjauskoulutusta. Koulutukset toteutetaan monimuotokoulutuksena sisältäen mm. käytännönläheistä lähiopetusta, itseopiskelua, oppimis-/kehittämistehtäviä ja verkkotapaamisia. Koulutussivustoa päivitämme uusien koulutusten käynnistyessä.

 

VESOTE-hankkeen loppuseminaari 30.11.2018 Oulussa

Ole kuulolla ja laita päivämäärä kalenteriisi ylös! 

 

Elintapaohjauskoulutus verkossa

Haluatko vahvistaa elintapaohjausosaamistasi ja pätevöityä elintapaohjaajaksi? VESOTE-hanke tarjoaa monipuolisen verkkokoulutuspaketin liikunnasta, ravitsemuksesta ja unesta elintapaohjuksen tueksi yksilö- ja ryhmäohjaukseen. Koulutus mahdollistaa verkostoitumisen, ajatusten vaihdon ja osaamisen vahvistamisen muiden elintapaohjaustyötä tekevien ammattilaisten kanssa. Sisältöteemoina ovat elintapojen puheeksi ottaminen ja motivointi, painonhallinta, liikunta, ravitsemus, unen lääkkeetön hoito ja elintapaohjauksen kirjaamiskäytänteet. 

Itseopiskelupakettien avulla voit kouluttautua omassa tahdissasi ja koulutuksen suoritettuasi saat todistuksen pätevyydestä toimia elintapaohjaajana. Koulutus sisältää työelämälähtöisen kehittämistehtävän.

Ajankohta:
3.9.18 klo 14 koulutuksen aloitustapaaminen verkossa.
30.11.18 koulutuksen päätöstilaisuus (VESOTE-hankkeen päätösseminaari).

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset 24.8.2018 mennessä, Ilmoittaudu tästä

Kohderyhmä: Sosiaali-, terveys- ja liikuntatoimen ammattilaiset ja 3. sektorin toimijat.

Hinta: Koulutus on maksuton.

Koulutusesite 

 

Tulppa-vahvistuskoulutus

Oletko käynyt Tulppa-ohjaajan peruskoulutuksen ja kaipaat tietojen syventämistä sekä ajatusten vaihtoa muiden Tulppa-ohjaajien kanssa?

Ajankohta: 4.10.2018

Paikka: Oulu

Kohderyhmä: Tulppa-ohjaajat

Tavoite: Vahvistaa Tulppa-toimintamallin käyttöä, syventää valtimopotilaan ohjausosaamista ja verkostoitua muiden Tulppa-ohjaajien kanssa.

Hinta: Koulutus on maksuton. Lounas on omakustanteinen.

Ohjelma ja tarkemmat tapahtumatiedot tarkentuvat kesän jälkeen.

 

Verkkopuntari-ohjaajakoulutus

Verkkopuntari-ohjaajakoulutuksessa koulutetaan terveydenhuollon ammattilaisia verkossa toimivan painonhallintaryhmän ohjaajiksi. Päivän pituisessa koulutuksessa tutustutaan toimintamalliin, opetellaan verkkopalvelun käyttöä sekä käydään läpi ryhmän perustamiseen liittyviä asioita. Koulutukseen osallistumista suositellaan työpareittain, mutta sen voi suorittaa myös yksin. PPSHP:n VESOTE-hanke tarjoaa koulutuksen maksutta ja hankeaikana Verkkopuntari-lisenssin alueella käynnistyville Verkkopuntari-ryhmille.

Ajankohta: 4.10.2018

Paikka: OYS, Tietohallinnon luentosali 11, A9, 2. krs (sisäänkäynti Avohoitotalon puolelta)

Ohjelma

Ilmoittautuminen 27.9.2018 mennessä linkistä: Ilmoittautuminen

Hinta: Koulutus on maksuton. Lounas on omakustanteinen.

Tutustu Verkkopuntari-toimintamalliin, http://verkkopuntari.fi/

 

Sydän(Verkko)puntari-ohjaajakoulutus

Sydän(Verkko)puntari-koulutus on tarkoitettu Tulppa-ohjaajille. Päivän pituisessa koulutuksessa tutustutaan toimintamalliin, opetellaan verkkopalvelun käyttöä ja perehdytään toimintamallin hyödyntämiseen Tulppa-ryhmien ohjaamisessa. Koulutus toteutetaan pilottikoulutuksena yhteistyössä Sydänliiton ja VESOTE-hankkeen kanssa.

Ajankohta: 5.10.2018

Paikka: OYS, Tietohallinnon luentosali 11, A9, 2. krs (sisäänkäynti Avohoitotalon puolelta)

Ohjelma

Tavoite: Osallistujat saavat valmiudet toteuttaa Tulppa-ryhmissä ohjausta Sydän(Verkko)puntarin eli valtimopotilaan sähköisen elintapaohjausohjelman avulla.

Ilmoittautuminen: 27.9.2018 mennessä linkistä: Ilmoittautuminen

Hinta: Koulutus on maksuton. Lounas on omakustanteinen.

 

Muiden järjestämät koulutukset:

 

Neuvokas perhe -koulutukset

Neuvokas perhe -ohjaajakoulutus

Ajankohta: 9.10.2018

Paikka: Oulu

Ohjelma

 

Neuvokas perhe -vahvistuskoulutus

Ajankohta: 10.10.2018

Paikka: Oulu

Ohjelma

 

Motivoiva keskustelu –verkkokoulutus

Motivoivan keskustelun periaatteita voi toteuttaa kaikissa potilastapaamisissa. Erityisen hyödyllistä se on silloin, kun potilaan hoidossa tarvitaan hänen sitoutumistaan elämäntapamuutoksiin tai omahoitoon.

Järjestäjä: Duodecim / Oppiportti, http://www.oppiportti.fi/op/dvk00017. Oppiportti on työkalu terveydenhuollon ammattilaisten osaamisen ylläpitämiseen ja täydentämiseen. Jos organisaatiollasi on käyttöoikeudet Oppiporttiin, työntekijänä voit rekisteröityä palvelun käyttäjäksi. VESOTE-hankkeen lähi- ja verkkokoulutuksiin sisällytämme Motivoivan keskustelun koulutuksia sosiaali-, terveys- ja liikuntatoimen ammattilaisille.

Kohderyhmä: Terveydenhuollon ammattilaiset