Etusivu > Palvelut > Lapset ja nuoret > Lastenkirurgia > Lasten osasto 60


Osasto 60

Osastolla 60 toimivat vuodeosasto, päiväosasto ja osastopoliklinikka. Toiminta on moniammatillista yhteistyötä potilaan yksilöllisen hoitopolun mukaisesti. Lasten leikkausosasto ja heräämö sekä kuvantamisen yksikkö sijaitsevat osaston läheisyydessä. Näytteiden otto ja fysioterapia tapahtuvat pääsääntöisesti osastolla.

Vuodeosastolla hoidetaan vaativimpia kirurgisia potilaita. Päiväosastolla hoidetaan päiväkirurgisia sekä suolitähystyspotilaita, jotka kotiutuvat saman päivän aikana. Osastopoliklinikka käynti on kotoa käsin tapahtuva pidempi poliklinikka- tai sarjahoitokäynti.

Osastolla toteutetaan perhekeskeistä hoitotyötä. Osastolla voi vierailla päiväsaikaan vapaasti, mutta flunssaisena ei voi tulla osastolle. Osastolla hoidossa olevien lasten/ nuorten vanhemmilla on rajoitetut mahdollisuudet yöpyä potilashuoneissa. Etusijalla ovat imettävät äidit ja alle kouluikäisen lapsen toinen vanhemmista. Vanhemmat voivat ruokailla osaston vanhempien huoneessa, sairaalan ruokasalissa tai kanttiinissa.

Osastolla on leikkihuone leluineen ja peleineen ja osastolla työskentelee lastentarhaopettaja. Oman kännykän käyttö on sallittua ja osastolla voi kytkeytyä wlan- vierasverkkoon. Lisäksi perheiden käytössä on tietokoneita internet-yhteyksin.

Vastuuhenkilöt 

Serlo Willy, osastonylilääkäri
Mäkelä Mailis, osastonhoitaja 

 Content Editor