Etusivu > Palvelut > Oulaskangas > Synnytykset ja naistentaudit

Synnytykset ja naistentaudit

Osastot

Oulaskankaan synnytysosastolla hoidetaan synnytyksiä kaikkina viikonpäivinä ja vuorokauden aikoina.  Synnyttämään tultaessa ei tarvitse soittaa etukäteen.

Synnytysosastolle voivat ottaa yhteyttä ja tulla raskaana olevat, joilla raskaus on kestänyt yli 22 raskausviikkoa. Synnyttämään voi tulla vasta, kun raskaus on kestänyt 36 raskausviikkoa. 

Synnyttäjien vastaanotolla käydään läpi raskaudenaikainen vointi, perussairaudet ja mahdolliset lääkitykset.

Synnytyksen ollessa käynnissä kätilö ohjaa perheen synnytyshuoneeseen. Mikäli synnytys ei ole käynnissä tai on vielä alkuvaiheessa, voidaan synnyttäjälle ehdottaa kotiin lähtemistä. Tarvittaessa hänet voidaan siirtää osastolle odottamaan synnytyksen käynnistymistä tai raskauden keston/tilannearvion perusteella siirtää Oulun yliopistolliseen sairaalaan.

Päivystyspotilaan tulosyynä voi olla esimerkiksi ennenaikaiset supistukset, lapsivedenmenoepäily tai sikiön liikkeiden väheneminen. Tarvittaessa lääkäri tutkii päivystyksenä tulleen raskaana olevan ja päättää hänen jatkohoidostaan.

Synnytyssalissa synnyttäjää hoitaa kätilö yhteistyössä synnytyslääkärin kanssa. Tarvittaessa hoitoon osallistuvat myös lastenlääkäri ja anestesialääkäri. Oulaskankaan sairaala on opetussairaala. Synnytyksessä on mukana mahdollisesti myös kätilöopiskelija.

Synnytys- ja naistentautien osastolla hoidetaan synnyttäneiden äitien lisäksi naistentautien potilaita ja raskaana olevia. Osastolla on kaksi perhehuonetta ja 5 vierihoitohuonetta, 4 synnytyssalia ja 2-paikkainen vastasyntyneiden valvontayksikkö (VaaVila).  Osastolla on vieripoliklinikkatoimintaa kaikkina viikonpäivinä. Osastomme on kodinomainen ja periaatteinamme ovat perhekeskeisyys ja ihmisläheisyys.

Synnytysvalmennusta pidämme joka kuukauden ensimmäinen arkipäivä klo 17.00 - 19.00 sairaalan Vihriälä-salissa (sisäänkäynti pääovesta). Etukäteisilmoittautumista ei tarvita.

 

Äitiys- ja naistentautien poliklinikka

Hoidamme äitiyspoliklinikalla raskaana olevia äitejä. Poliklinikan yhteydessä toimii myös raskausdiabetes- ja synnytyspelkopoliklinikat.

Naistentautien poliklinikalla tutkimme  ja hoidamme erilaisia naistentautipotilaita. Teemme polikliinisesti mm. kohdun lämpöhoitoja ja kohdun tähystyksiä.

 

Vastuuhenkilöt 

Hakala Antti, ylilääkäri
Perttu Päivi, osastonhoitaja 

 

 Yhteystiedot

Synnytysosasto

Puhelin  08 4297718 

Soittoaika  Vuorokauden ympäri

Sisäänkäynti  B2-ovi, 1. kerros 

Synnytykset ja naistentaudit

Puhelin 08 429 7721/ osaston sihteeri

Puhelin 08 429 7718/hoitaja 

Vierailuaika  Päivittäin klo 13-19 

Sisäänkäynti  A-ovi, 1. kerros 

Äitiys- ja naistentautien poliklinikka

Puhelin  08 429 7704/ osastonsihteeri

Puhelin 08 429 7705/ hoitaja
Soittoaika  ma - pe klo 8.00 - 9.00 

Palveluaika  ma - to klo 8.00 - 16.00, pe klo 8-15 

Sisäänkäynti  A-ovi,  5. kerros 

 

Käyntiosoite 
Oulaistenkatu 5, 86300 Oulainen 

Postiosoite 
Oulaskankaan sairaala, PL 100, 86301 Oulainen