Etusivu > Palvelut > Psykiatria > Osasto 78


Osasto 78

Päivystysyksikössä on psykiatrinen päivystys ja 12 paikan vuodeosasto. Yksikössä arvioidaan psykiatrisen avun tarve ja annetaan ensiapu vaikeisiin psyykkisiin oireisiin. Päivystyskäynnille voi tulla lähetteettä arkipäivisin klo 8-18, muina aikoina lähetteellä. Tarvittaessa päivystyspotilas voi olla pidennetyssä polikliinisessa arvioinnissa 24 tunnin ajan. Ilman hoitoa olevalle potilaalle voidaan järjestää päivystyskäynnin tai lyhyen osastohoidon jälkeisiä avohoitoaikoja. Avohoitokäynnit ovat mahdollisia myös ilta-aikoina ja viikonloppuna.

Vuodeosaston puolella aloitetaan hoito vaikeista oireista kärsiville mieliala- ja psykoosipotilaille, tutkitaan M1 -lähetteellä hoitoon otettujen potilaiden psyykkinen tila ja järjestetään psykiatrista tehohoitoa vaikeasti oireileville ja itsemurhavaarassa oleville potilaille. Päihdeongelmaisista osastolla hoidetaan huumepsykoosit sekä opiaattiriippuvaisten potilaiden korvaushoidon aloitus. Korvaushoitoon hakeudutaan lähetteellä ja hoitoon tullaan sovitusti. Osaston toimintaan kuuluu myös ulkopaikkakuntalaisten tutkimus, hoito ja tarvittaessa siirron järjestäminen kotipaikkakunnan sairaalaan.

Päivystysyksikössä hoidon tarve arvioidaan systemaattisen tutkimuksen avulla. Hoidosta neuvotellaan yhdessä potilaan, hänen lähiverkostoon kuuluvien ihmisten ja jatkohoidosta vastaavien työntekijöiden kanssa.

Yhteystiedot

​​Osasto 78 sijaitsee Psykiatrian klinikalla PS2-sairaalarakennuksessa.

Puhelin:
osasto 08 315 6740
päivystys 08 315 6707

Käyntiosoite:
PS2-rakennus
Osasto 78
Peltolantie 13
90230 OULU

Postiosoite:
Psykiatrian tulosalue
Osasto 78
PL 26
90029 OYS