Etusivu > Palvelut > Raskaus ja synnytys > Vierihoito-osasto

Vierihoito-osasto 13

 

Vierihoito-osastolla hoidetaan synnyttäneitä äitejä ja heidän vastasyntyneitä vauvojaan sekä raskaana olevia naisia. Toimintaamme ohjaavat vauvamyönteisyyden ja perhelähtöisyyden periaatteet.  Perhe siirtyy vierihoito-osastolle yleensä noin kahden tunnin kuluttua synnytyksestä. Vierihoito-osastolla äiti ja vauva ovat yhdessä ympäri vuorokauden. Henkilökunta ohjaa perhettä tarpeen mukaan vauvan hoidossa ja imetyksessä sekä kannustaa omatoimisuuteen. Hoitoaika vierihoito-osastolla suunnitellaan yksilöllisesti. Yleensä äiti ja vauva kotiutuvat osastolta neuvolaseurantaan. Muista mahdollisista seurantakäynneistä sovitaan erikseen.

 

Tilat ja henkilökunta

Osastolla on 1-3 hengen huoneita sekä perhehuoneita. Osaston yhteydessä toimii vieripoliklinikka, jossa toteutetaan vastasyntyneiden ja äitien kotiutumisen jälkeiset poliklinikkakäynnit.

Perhehuoneessa puoliso tai tukihenkilö voi olla äidin ja vauvan luona ympäri vuorokauden. Perhehuoneita on tällä hetkellä rajoitetusti. Varauksen huoneesta voi tehdä aikaisintaan synnytysosastolla. Perhehuoneen maksu on korkeampi kuin äidin ja vauvan hoitopäivämaksu.

Osastolla työskentelee kätilöitä, lastenhoitajia, osastonsihteerejä ja sairaalahuoltajia. Synnyttäneen äidin ja vastasyntyneen hoidosta vastaavat lääkärit käyvät päivittäin osastolla sekä tarvittaessa ympäri vuorokauden.

 

Vierailut

Puoliso tai tukihenkilö ja perheen muut lapset voivat vierailla äidin ja vauvan luona klo 10 – 21.

Vierihoito-osaston toiminnan luonteen vuoksi muut vierailut eivät ole sallittuja. Tarttuvaa tautia sairastavana vierailulle ei voi tulla.

Vastuuhenkilöt 

Vääräsmäki Marja , osastonylilääkäri
Nikula Pirkko, osastonhoitaja 

 Content Editor

Puhelin 

13/1: 08 315 3141 ja 13/2: 08 315 3131 

Soittoaika  ma-pe 7.30-15.30 

Päivystys

13/1: 08 315 4614 ja 13/2: 08 315 4613 

Vierailuaika 
Puoliso/tukihenkilö ja perheen muut lapset klo 12-19 joka päivä 

Käyntiosoite
Kajaanintie 50, 90220 Oulu 

Sisäänkäynti  B2-ovi,  2. kerros 

Postiosoite 
Lasten ja naisten tulosalue, PL 23, 90029 OYS