Etusivu > Palvelut > Silmätaudit > Osasto 24

Silmätautien päiväyksikkö 24

Yksikössämme hoidetaan avohoitopotilaita. Potilaat käyvät osastolla esitutkimuskäynneillä ennen toimenpidettä, päiväkirurgisessa leikkauksessa ja usein toistuvastikin jälkitarkastuksissa hoidon, toimenpiteen tai leikkauksen jälkeen. Vuodeosastohoitoa vaativan silmäpotilaan hoito tapahtuu vuodeosastolla 21.

Potilaana voi olla ihminen kaikissa elämänkaarensa vaiheissa vastasyntyneestä vanhukseen. Pienten lasten vanhempien osallistumista lapsensa hoitoon tuetaan järjestämällä yöpyminen osastolla. Lääkärin arvion perusteella on mahdollisuus anoa Kelalta korvausta yöpymismaksusta. Vanhemmat ja omaiset voivat ruokailla henkilökunnan ravintolassa vierasateriahintaan.

Vuodeosastohoito on tarkoitettu sellaisille potilaille, joiden silmän tilanne vaatii hoitoa ja tarkkailua muutaman päivän ajan leikkauksen jälkeen - kuten sarveiskalvonsiirto-, verkkokalvo-, lasiais- ja eräät silmänpaineen alentamiseksi tehtävät toimenpiteet. Osastohoitoa tarvitsevat myös vakavaa silmävammaa ja vaikeaa silmätulehdusta sairastavat potilaat.​