Etusivu > Palvelut > Sydänsairaudet > Osasto 35

Osasto 35

​Osasto 35 on kardiologian vuodeosasto, jossa hoidetaan sydän- ja verisuonisairauksia sairastavia potilaita (sydäninfarkti-, rintakipu- sydämen vajaatoiminta- ja rytmihäiriöpotilaat). Potilaat tulevat osastolle joko päivystyspotilaina tai suunnitellusti ajanvarauksella. Osaston toiminnassa korostuu vilkas potilasvaihto, potilaiden tutkimuksiin ja toimenpiteisiin valmistelu sekä niiden jälkeinen jatkohoito ja ohjaus.

Sydänsairauksissa potilaiden omatoimisuus, sitoutuminen hoitoon ja mahdollisten elintapamuutosten tarpeen tunnistaminen ovat olennaisia asioita hyvän hoitotasapainon ja pysyvän hoitotuloksen saavuttamiseksi. Sairaalassaoloaika on yleensä lyhyt ja potilaita sekä läheisiä kannustetaan osallistumaan ja olemaan aktiivisia oman näkemyksen esille tuomisessa hoidon aikana. Hyvä yhteistyö auttaa myös yksilöllisen jatkohoidon suunnittelua.

Osaston 35 potilaille tehdään sydämen varjoainekuvauksia, pallolaajennushoitoja, rytmihäiriöiden diagnostiikkaa ja hoitoja, tahdistimen asennuksia sekä vaativia kardiologisia erikoistoimenpiteitä. Osastolla toteutetaan potilaiden rytminseurantaa (telemetria). Vuodeosaston 35 kautta toteutetaan Pohjois-Suomen alueen sydänsiirtoselvitykset.

Kardiologian tutkimusosasto sekä poliklinikka, vuodeosasto 35, tehostettu sydänvalvonta (ICCU) sekä medisiininen päiväsairaala muodostavat vahvan sydänsairauksien hoidon osaamisalueen ja hyvän oppimis- ja tutkimusympäristön opiskelijoille ja tutkijoille.

Osastolla on lääkärinkierto arkisin klo 9.00 - 12.00, joka jälkeen voitte tiedustella omaistenne hoidosta. Potilaan voivat käyttää osastolla omaa matkapuhelinta.

Vastuuhenkilöt:
erikoislääkäri Kari Kaikkonen
vs. osastonhoitaja Sanna Kivimäki

 Yhteystiedot

Puhelin: 08 315 4635

Fax: 08 315 4650

Vierailuaika: ei rajoitusta

Käyntisosoite:
Kajaanintie 50
90220 Oulu
B3-ovi
2. kerros

Postiosoite:
Medisiininen tulosalue
PL 20
90029 OYS