OULASKANKAAN SAIRAALA

Synnytykset ja naistentaudit

Synnyttäjien vastaanotto: Sisäänkäynti yhteispäivystyksen ovesta.

 

Oulaskankaan sairaalan synnytysosastolla alkaa vuosittain noin tuhannen uuden kansalaisen elämä. Osastollamme kohtaavat toisensa eri elämänsä vaiheissa olevat naiset. Nuori ensisynnyttäjä saa hyviä neuvoja ja ohjeita kokeneemmalta monisynnyttäjältä. Iäkäs leikkauspotilas voi ihailla vastasyntynyttä lasta ja jakaa ilon lapsen isän ja äidin kanssa.

Perhekeskeisyys on yksi hoidon periaatteistamme, jota pyrimme noudattamaan. Potilashuoneista kaksi on varattu perhehuoneiksi, joissa vanhemmat yhdessä tutustuvat ja opettelevat hoitamaan vauvaansa. Vierailuaika osastolla on 
klo 13.00 - 19.00. Vauvan isä ja sisarukset voivat käydä vierailulla potilashuoneessa, isovanhemmat voivat tavata vauvaa ja äitiä osaston päiväsalissa.

Synnytyksen hoitoa ohjaavia periaatteita ovat luonnollisuus ja äidin oma aktiivisuus. Äitejä rohkaisemme käyttämään pystyasentoja avautumis- ja ponnistusvaiheissa. Kivunlievitysmenetelmistä käytämme erilaisia puudutuksia (kohdunkaulan puudutus, pudendaali, epiduraali ja spinaali), vettä (amme), aquarakkuloita, lämpöpusseja, Tenslaitetta jne. Kätilöistämme kaksi pystyy antamaan akupunktiohoitoa. Meillä synnyttäjän on myös mahdollisuus synnyttää lapsensa veteen. Keisarileikkausvalmius on ympärivuorokautinen. Päivystävä lastenlääkäri on käytettävissä jatkuvasti. 

Äitiyspoliklinikan yhteydessä toimivat mm. raskausdiabetes- ja synnytyspelkopoliklinikat. 

Naistentautipotilaat tutkimme ja hoidamme nykyaikaisten periaatteiden ja menetelmien mukaan. Poliklinikan tutkimuslaitteisto ja näytteenottomahdollisuudet ovat monipuoliset ja ajanmukaiset. Polkiliinisesti tehdään mm. sterilisaatioita ja kohdun lämpöpallohoitoja.

Synnytysvalmennusta pidämme joka kuukauden ensimmäinen arkipäivä klo 17.00 - 19.00 sairaalan Vihriälä-salissa (sisäänkäynti pääovesta). Etukäteisilmoittautumista ei tarvitse tehdä.


Yhteystiedot:

Ylilääkäri Antti Hakala puh. (08) 429 7021
Vs. osastonhoitaja Päivi Perttu puh. (08) 429 7700
Vuodeosasto 1 puh. (08) 429 7718
Telefax 08 429 7556

Poliklinikan sairaanhoitajat puh. (08) 429 7705, soittoaika ma - pe klo 8.00 - 9.00
Poliklinikan osastonsihteeri puh. (08) 429 7704, soittoaika ma - pe klo 8.00 - 9.00,
sähköposti: Aitiys-janaistentautien.pkl.Oulaskangas@ppshp.fi
Telefax 08 429 7555.

Sähköpostit luemme arkipäivisin ja pyrimme vastaamaan niihin mahdollisimman pian.