SAIRAALAAN TULO JA LÄHTÖ

 

Sairaalaan tulo

Sairaalaan tullaan saadun kutsun mukaisesti. Päivystyshoitoa tarvitsevat potilaat tulevat päivystyspoliklinikoiden kautta ja synnyttäjät synnytysvastaanoton kautta. Päivystyspoliklinikat ja synnytysvastaanotto ovat avoinna läpi vuorokauden.

Ota mukaasi sairaalaan kutsukirjeessa mainitut asiat. Huomiotahan, että sairaalassa ollessasi vastaat itse mukaan ottamistasi tavaroista. Jätä kotiin ehdottomasti suuret rahasummat, arvoesineet ja korut, sillä sairaala ei vastaa niistä. Mikäli vointisi tai sairauden vuoksi et kykene huolehtimaan mukana olevasta omaisuudestasi, niin henkilökunta huolehtii niihden säilytyksestä.

Esteen sattuessa

Jos et voi tulla esteen takia sairaalahoitoon sovittuna aikana, ilmoitathan välittömästi siitä kutsun lähettäneeseen yksikköön, jotta tilalle voidaan kutsua toinen potilas. Peruuttamatta jätetystä aikavarauksesta peritään asetuksen mukainen sakkomaksu. 
 

Sairaalasta lähtö

Kotiinlähtö,  jatkohoito-ohjeet ja mahdollinen jälkitarkastus käydään läpi henkilökunnan kanssa. Sinulle kerrotaan myös, mihin voit tarvittaessa ottaa yhteyttä. Tuo esille hyvissä ajoin, mikäli epäilet selviytymistäsi kotona. Kerro henkilökunnalle ennen sairaalasta lähtöä, mitä todistuksia ja muita asiapapereita tarvitset.

Matkustustavasta voit keskustella henkilökunnan kanssa. Jos sairautesi edellyttäessä muun kuin julkisen kulkuneuvon käyttöä, saat asiaankuuluvat todistukset siitä. Jos sinut siirretään toiseen sairalaan tai terveyskeskukseen, sairaala järjestää ja maksaa siirron.

Palaute hoidosta

Sairaalan henkilökunta toivoo, että annat palautetta hoidostasi sähköisellä palautteella tai  osastoilla ja poliklinikoilla olevilla paperilomakkeilla.

Jos sinulla on huomautettavaa hoidosta, henkilökunnan kohtelusta tai muusta vastaavasta, toimintaohjeet löytyvät  Hoidon laatu ja turvallisuus -otsakkeen alta.