TIEDOTE

13.9.2017

 

Uudet väliaikaiset leikkaussalit innovaatiokumppanuus -hankintana

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri rakennuttaa Oulun yliopistolliseen sairaalaan neljä uutta leikkaussalia oheistiloineen. Niitä tarvitaan, kun keskusleikkausosaston pohjoispuoli puretaan ydinsairaalan ensimmäisen rakennusvaiheen alta.

”Samalla käynnistyy Tulevaisuuden sairaala OYS 2030 -uudistamisohjelma, joka tähtää koko nykyisen sairaalan toimintojen ja rakenteiden uudistamiseen”, kertoo sairaalainsinööri, projektipäällikkö Kari Ukkola Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä.

Salit luovutetaan käyttöön ensi maaliskuussa. Väistösalit ovat käytössä noin kymmenen vuotta.

”Toiminnallisista syistä salien paikaksi valittiin pesulan ja keskusleikkaamon välinen kapea sola. Hanke edellyttää uudenlaisia rakentamismenetelmiä, koska aikataulu on tiukka ja rakennuspaikka vaativa toimivan sairaalan yhteydessä. Lisäksi tiloja on voitava tarvittaessa siirtää toiseen paikkaan.”

Hankinta toteutetaan innovaatiokumppanuus -hankintana, johon uusi hankintalaki luo mahdollisuuden. ”Sairaanhoitopiirin hankintayksikkö voi valita innovaatiokumppanuuden, jos hankintayksikön tarvetta ei voida täyttää hankkimalla markkinoilla jo saatavilla olevia tavanomaisia tavaroita, palveluja tai rakennusurakoita”, selventää Ukkola.

Rakennusliike Lapti toimittaa rakennuksen ja leikkaussalit yhteistyössä Inoroomin kanssa avaimet käteen -periaatteella. ”Hankintaprosessin kuluessa Lapti kumppaneineen valikoitui jatkokehittelyn parhaaksi vaihtoehdoksi ja sitä myötä hankkeen urakoitsijaksi”, Kari Ukkola perustelee.

 

Lisätiedot:

PPSHP:
Kari Ukkola
040 848 8201
kari.ukkola(at)ppshp.fi

Lapti:
Mikko Lohi
045 6312 946
mikko.lohi(at)lapti.fi

Inoroom:
Mikael Sokolnicki
050 5700 240
mikael.sokolnicki(at)halton.com