Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Kehittäminen ja ohjelmistotyö > Kulttuuri ja taide tulevaisuuden OYS:ssa


Kulttuuri ja taide tulevaisuuden sairaalassa

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Taide tukemaan OYS 2030 -uudistamisohjelmaa -hanke
​​

Sairaanhoitopiirissä uudistetaan toimintaa ja rakennuksia OYS 2030 -uudistamisohjelmalla (https://oys​​2030.fi​​​). Uudistamisohjelman suunnittelua ja toimeenpanoa tuetaan laatimalla taideohjelma vuosille 2020-2030. Taideohjelma tarkoittaa suunnitelmaa siitä, miten kulttuuria ja taidetta hyödynnetään tulevaisuuden sairaalan toiminnassa ja tiloissa. Taiteen edistämiskeskus myönsi kesällä 2019 taideohjelman laatimiselle 50 000 € avustuksen vuosille 2019-2020. Rahoituksen avulla sairaanhoitopiiriin on perustettu hanke Taide tukemaan OYS 2030 -uudistamisohjelmaa. 

Hankkeen tavoitteena on käynnistää pitkäkestoinen ja pysyvään toimintaan tähtäävä kulttuurin ja taiteen kehittäminen sairaalassa. Ohjelma suunnitellaan sellaiseksi, että se tukee hoitotyötä edistämällä asiakkaiden ja potilaiden aktiivisuutta, omatoimisuutta, toipumista, hyvinvointia ja viihtyisyyttä. Kulttuurin ja taiteen hyödyntäminen tukee myös henkilöstön työhyvinvointia. Ohjelma laaditaan yhteistyössä lukuisten toimijoiden ja sidosryhmien kanssa (mm. henkilöstö, asiakkaat, taiteen ja kulttuurin asiantuntijat, taiteilijat, opiskelijat).

Taideohjelman laatimisesta vastaa taidesuunnittelija, jonka keskeisimpänä tehtävänä on hallinnoida hanketta ja laatia monipuolinen ja laadukas taideohjelma ohjaamaan kehittämistyötä. Työhön kuuluvat myös ohjelman toimeenpanon käynnistäminen soveltuvin osin sekä kehittämistyön jatkuvuuden varmistaminen vuoden 2020 jälkeen. 

Tutustu T​aide-sivustoon

 Tarja Kekäläinen

"Taide on vain elämän välikappale, rikkaamman elämän."

-Henry Miller

Työskentelen OYS 2030-uudistamisohjelmassa määräaikaisena tekevänä taidesuunnittelijana. Tavoitteenani on tuoda kuvataide olennaiseksi ja mielekkääksi osaksi ihmisten, potilaiden ja henkilökunnan elämää. Taide mahdollistaa hyvän, paremman ja rikkaamman arjen ja ympäristön rakentumisen. Hyvä kiteytys voisi olla "terveyttä taiteesta". 

Olen toiminut aiemmin​ amanuenssina Oulun taidemuseolla, mikä tarjoaa vankan pohjan taidesuunnittelijan työrupeamalleni. Kokoelmahankinnat, näyttelyt ja julkinen taide ovat kulkeneet mukanani koko työurani ajan. Odotan innolla sitä, millaisen luvun OYS2030-hanke tuo tähän kuvataiteelliseen tarinaan.


Pensselit

 Yhteystiedot

Taidesuunnittelija Tarja Kekäläinen, tarja.kekalainen(at)ppshp.fi, Puh. 050 469 9077