Etusivu > Ammattilaisille > Koulutus > Yleislääketieteen jatko- ja täydennyskoulutus > Erikoislääkärikouluttaja- ja lähiohjaaja


Erikoislääkärikouluttaja- ja lähiohjaaja

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Jokaisella jatkokoulutuksessa olevalla lääkärillä tulee olla nimetty henkilökohtainen erikoislääkärikouluttaja- tai lähiohjaaja. Vastaamme erikoislääkärikouluttajien ja lähiohjaajien  koulutuksesta. Kehitämme ja koordinoimme yleislääketieteen alueellista kouluttajaylilääkäriverkoston toimintaa. Alueelliset kouluttajaylilääkärit tukevat erikoislääkärikouluttajia ja lähiohjaajia omilla alueillaan.

Erikoislääkärikouluttaja- ja lähiohjaaja 
Yleislääketieteen erityiskoulutuksessa ja erikoislääkärikoulutuksen yhdeksänkuukauden terveyskeskusjakson ajalle jokaiselle jatkokoulutuksessa olevalle lääkärille nimetään henkilökohtainen lähiohjaaja. Henkilökohtainen lähiohjaaja on jatkokoulutuksessa olevan lääkärin tukihenkilö ja tutorlääkäri, jonka kanssa erikoistuva lääkäri asettaa henkilökohtaiset tavoitteet jaksolle. Jakson tavoitteiden saavuttamista seurataan säännöllisen ohjauksen ja arvioinnin avulla. Koulutussopimukseen perustuen lähiohjaaja ja jakokoulutuksessa oleva lääkäri, tapaavat säännöllisesti sovittuina ohjaus- /tutortapaamisina vähintään 2 tuntia viikossa, josta osa voi olla ryhmäohjausta.

Terveyskeskuspalvelu aikana tulee käyttää lokikirjaa. Lokikirjan tarkoituksena on jäsentää jakson tavoitteita ja auttaa tunnistamaan omien henkilökohtaisten oppimistavoitteiden asettamista ja saavuttamista jakson aikana. Lokikirja on myös hyvä työvälinen ohjauksen toteuttamiseen jakson aikana. Lokikirjan käyttö on terveyskeskusjakson hyväksymisen edellytys YEK -koulutusvaiheessa.

Terveyskeskuspalvelun laaja-alaisuus ja monipuolisuus tulee toteutua yhdeksän kuukauden aikana. Jakson sisältö tulee selvittää kouluttajan/ohjaajan antamalla sisällön selvityslomakkeella ja koulutustodistuksella.​

Lääketieteen ammatillisen jatkokoulutuksen yhdenmukaistaminen valtakunnallisesti on jo loppusuoralla, tuoreimmat lomakkeet löydät aina valtakunnallisilta sivuilta ammatillisen jatkokoulutuksen​​ sivuilta.