Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Kehittäminen ja ohjelmistotyö > Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiyhteistyö


Pohjoispohjalaisten ihmisten hyvinvoinnin edistäminen

​Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiyhteistyön sivusto

Sivuston rakentaminen on vielä kesken

Mitkä asiat saavat sinut voimaan hyvin ja olemaan tyytyväinen elämääsi? Jokainen meistä vastaa kysymykseen hieman eri tavoin, mutta usein vastauksissa toistuvat varsin arkiset asiat, kuten läheiset ihmiset, terveys, viihtyisä koti ja elinympäristö sekä riittävä taloudellinen toimeentulo.

Lähtökohtana pohjoispohjalaisten ihmisten hyvinvoinnin edistämiselle on ajatus arjen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Tätä ajatusta on avattu tarkemmin alla olevassa kuvassa ja tekstissä, jotka toimivat Pohjois-Pohjanmaan yhteisenä hyvinvointikäsitteenä:        

Minä, pohjoispohjalainen ihminen, voin hyvin silloin, kun koen eläväni hyvää arkea ja mielekästä elämää. Hyvinvointiini vaikuttavat jokapäiväiset arjen tarpeeni, askareeni, yhteisöni ja ympäristöt, joissa elän ja toimin. Oma toimintani ja arjen valintani vaikuttavat omaan, läheisteni ja tulevien sukupolvien hyvinvointiin. Toivon tulevani kuulluksi, nähdyksi, hyväksytyksi ja ymmärretyksi ihmisenä enkä yksittäisten tarpeideni kautta.

PPhyte-käsite 2019_Yleiskuva ja työikäinen.jpg

 Yhteystiedot

Maakunnalliset hyvinvointiyhdyshenkilöt:

Sanna Salmela, erikoissuunnittelija, perusterveydenhuollon yksikkö, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri: sanna.salmela(a)ppshp.fi, 040 5890 132

Ilpo Tapaninen, suunnittelupäällikkö, Pohjois-Pohjanmaan liitto: ilpo.tapaninen(a)pohjois-pohjanmaa.fi

Raija Fors, ylitarkastaja, aluehallintovirasto: raija.fors(a)avi.fi, 0295 017 559