Etusivu > Palvelut > Oulaskangas > Sisätaudit


Sisätautien poliklinikka ja osasto

​​​​​​​Sisätautien poliklinikalla on 1-2 erikoislääkärin vastaanotto päivittäin. Poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan mm. sydän- ja verisuonisairauksia, aineenvaihduntasairauksia ja vatsa- ja suolistosairauksia sairastavia potilaita. Potilaat tulevat hoitoon poliklinikalle lääkärin lähetteellä tai määräaikaiskontrolliin. 

Poliklinikalla tehtävät tutkimukset ovat sydämen toiminnan perustutkimuksia, kuten rasitus -EKG tutkimus, sydämen EKG:n pitkäaikaisrekisteröinti eli Holter tutkimus ja sydämen ultraäänitutkimus.

Vatsa- ja suolistosairauksia sairastavien potilaiden tutkimuksia ovat mahalaukun ja paksusuolen tähystykset, jotka tehdään päiväsairaalassa. Näihin ajanvaraus ja potilasohjaus annetaan sisätautien poliklinikalla.

 Sisätautien poliklinikalla hoitotyössä korostuu potilasohjaus ja potilaan elintapamuutoksen tukeminen. Sairaanhoitajat myös ohjelmoivat potilaille erilaisia tutkimuksia ja ajanvarauksia. Poliklinikalla työskentelee diabeteshoitaja, jonka vastaanotolla alueemme aikuisten 1 tyypin diabeetikkojen insuliinipumppuhoidot aloitetaan ja seurataan sekä potilaat saavat yksilökohtaista ohjausta sairauden hoitoon. 


Sisätautien- ja keuhkosairauksien osasto

Sisätautien ja keuhkosairauksien osastolla on 18 vuodepaikkaa. Tutkimme ja hoidamme erikoissairaanhoitoa tarvitsevia potilaita, joilla on sydän- ja verisuonisairauksia, keuhkosairauksia, vatsaelinsairauksia ja/tai infektioita. 

 Osastollamme on 4-paikkainen sydänvalvontahuone sekä mahdollisuus sydämen rytmin seurantaan osastolla.

Sydänvalvonnassa hoidetaan tiiviimpää seurantaa vaativia potilaita (mm. hengitysvajaus-rintakipu-, sydämenrytmihäiriöpotilaita) sekä tehdään sähköisiä tai lääkkein tehtäviä sydämen rytminsiirtoja sekä suunnitellusti että päivystyksellisesti.

Suunniteltuun rytmisiirtoon potilas tulee sovitulla ajalla osastolle. Rytminsiirto tehdään anestesialääkärin ja osaston lääkärin yhteistyönä sydänvalvonnassa. Lyhyen seuranta-ajan jälkeen potilas saa kotiutua. Tarvittaessa potilas voidaan siirtää seuranta-ajan jälkeen vuodeosastopaikalle.

Potilaat tulevat osastolle pääosin sairaalan yhteispäivystyksen kautta.  Lisäksi osastolla tehdään sydämen ultraäänitutkimukset ja päiväsairaalassa tehdään tarvittavat mahalaukun-, suoliston-, virtsateiden- ja keuhkojen tähystykset.

 Lääkäri-, sairaanhoitaja- ja lähihoitajaopiskelijat ovat tervetulleita harjoittelujaksoille sisätautien ja keuhkosairauksien vuodeosastolle​ 

Yhteystiedot

Osasto

Puhelin 08 315 7758 / osastonsihteeri

Puhelin 08 315 7755/ hoitaja

Sisäänkäynti  A-ovi, 3. kerros 

Poliklinikka

Puhelin 08 315 7773/ osastonsihteeri

Puhelin 08 315 7751/ hoitaja

Palveluaika  Ma - pe klo 8.00 - 16.00 

Sisäänkäynti  A-ovi, 4. kerros 

Käyntiosoite 
Oulaistenkatu 5, 86300 Oulainen 

Postiosoite 
Oulaskankaan sairaala, PL 100, 86301 Oulainen   

 

Vastuuhenkilöt

Osasto

Rantala Asko, vastuuyksikön päällikkö
Ylimäki Saija vs.osastonhoitaja

Poliklinikka

Jokelainen Elina, erikoislääkäri
Jylkkä Marja vs. osastonhoitaja

 Linkit