Etusivu > Ensihoito ja päivystys > Päivystys > Ennen päivystystä


Ennen päivystystä

Yhteispäivystyksessä toimii sekä perusterveydenhuollon että erikoissairaanhoidon päivystys. Ennen yhteispäivystykseen lähtöä kannattaa soittaa ympärivuorokautisesti toimivaan terveysneuvontanumeroon 116117. Puhelimeen vastaa sairaanhoitaja, joka antaa ohjeita sairastumiseen liittyen ja arvion vastaanotolle hakeutumisen tarpeesta.

Yhteispäivystyksessä toimii kaksi erillistä päivystysyksikköä:

  • Kuntienterveyskeskuspäivystys virka-ajan ulkopuolella
  • Erikoissairaanhoidon päivystys

Tilat ovat yhteiset eli sisäänkäyntejä on vain yksi. Sinun ei tarvitse tietää, kumman päivystyksen potilaaksi tulet. Yksikön henkilökunta tekee tämän arvion. Potilaat tutkitaan hoidon tarpeen kiireellisyysjärjestyksessä, ei tulojärjestyksessä. Hoidon tarpeen ja kiireellisyyden arvioi kokenut sairaanhoitaja.

Terveysongelmasi voi olla sen laatuinen, ettei se vaadikaan hoitoa yhteispäivystyksessä. Tällöin saat oireiden mukaista terveysneuvontaa, ja sinut ohjataan ottamaan yhteyttä omalle terveysasemallesi seuraavana arkipäivänä. Mikäli vointisi kuitenkin heikkenee, voit ottaa yhteyttä terveysneuvontaan 116117.

 

Mukaan otettavia asiapapereita

Potilaat kirjataan sisään henkilötunnuksella, joten henkilöllisyystodistus (esim. KELA-kortti, lapsen neuvolakortti) on hyvä ottaa mukaan.

Mikäli olette nykyisen sairautenne vuoksi ollut hoidossa muualla kuin OYS:ssa, ottakaa myös näiden käyntien tiedot mukaanne.

Edellä mainittujen lisäksi kannattaa mukaan ottaa ajan tasalla oleva lääkelista (tai reseptit käytössä olevista lääkkeistä).

 Yhteystiedot

​Terveysneuvonta ja arvio vastaanotolle hakeutumisen tarpeesta

Puhelin 08 315 2655

Käyntiosoite:
Oulun yliopistollinen sairaala
Kajaanintie 50, sisäänkäynti A1

Postiosoite:
Oulun seudun yhteispäivystys,
PL 20, 90029 OYS

Laskutus- ja vakuutusasiat
Puhelin 08 315 2031