Synnytys

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Synnytysosasto ja synnyttäjien vastaanotto

Synnytysosastolla hoidetaan synnytyksiä kaikkina viikonpäivinä ja vuorokauden aikoina. Synnyttämään tultaessa ei tarvitse soittaa etukäteen.

Synnyttäjien vastaanoton yhteydessä toimii raskaana olevien päivystyspoliklinikka, joka on auki kaikkina vuorokauden aikoina. Sinne voivat ottaa yhteyttä ja tulla raskaana olevat, joilla raskaus on kestänyt yli 22 raskausviikkoa. Arkipäivisin poliklinikalle voi tulla myös neuvolan lähetteellä tai sovitusti ajanvarauksella.

Synnyttäjien vastaanotolla käydään läpi raskaudenaikainen vointi, perussairaudet ja mahdolliset lääkitykset.

Synnytyksen ollessa käynnissä kätilö ohjaa perheen synnytyshuoneeseen. Mikäli synnytys ei ole käynnissä tai on vielä alkuvaiheessa, voidaan synnyttäjälle ehdottaa kotiin lähtemistä. Tarvittaessa hänet voidaan siirtää raskaana olevien osastolle odottamaan synnytyksen käynnistymistä.

Synnyttäjien vastaanotto toimii myös raskaana olevien päivystyspoliklinikkana. Päivystyspotilaan tulosyynä voivat olla esimerkiksi ennenaikaiset supistukset, lapsivedenmenoepäily tai sikiön liikkeiden väheneminen. Asiakkaat katsotaan kiireellisyysjärjestyksessä. Tarvittaessa lääkäri tutkii päivystyksenä tulleen raskaana olevan ja päättää hänen jatkohoidostaan.

Synnytysosastolla synnyttäjää hoitaa kätilö yhteistyössä synnytyslääkärin kanssa. Tarvittaessa hoitoon osallistuvat myös lastenlääkäri ja anestesialääkäri. Oulun yliopistollinen sairaala on opetussairaala. Synnytyksessä ovat mukana mahdollisesti myös kätilöopiskelija tai lääketieteenopiskelija.  

 

Yhteystiedot

Synnyttäjien vastaanotto 

Puhelin 08 315 3198

Päivystys

Puhelin 08 315 3198
osastosihteeri ma-pe klo 7-21   

Käyntiosoite
Kajaanintie 50

Sisäänkäynti: SN (oven yläpuolella opaste)

Yksikön sijainti: N4, 2. krs 

Postiosoite
O​ulun yliopistollinen sairaala
Synnytysosasto
PL 10​

​90029 OYS 

Vastuuhenkilöt

Marja Vääräsmäki, osastonylilääkäri 
Tiina Kemppainen, osastonhoitaja