Etusivu > Palvelut > Oulaskangas > Yhteispäivystys


Yhteispäivystys Oulaskankaan sairaalassa

 Yhteispäivystykseen tulo:

Yhteispäivystykseen kulku on B2 ovesta, mutta jos sinulla on hengitystieoireita (nuha, yskä, kurkkukipu, lihassärky, kuume, päänsärky) laita maski kasvoille eteisessä. 

Jos olet tulossa ainoastaan koronanäytteenottoon kulku on ovesta B1. Soita hyvissä ajoin ennen lähtöäsi numeroon 08 315 7575 ! 

Soita AINA ennen päivystykseen lähtöäsi klo 16 jälkeen terveysneuvontanumeroon 08 315 7840

 

Oulaskankaan sairaalan yhteispäivystys vastaa virka-ajan ulkopuolisesta perusterveydenhuollon päivystyksestä ja ympärivuorokautisesta erikoissairaanhoidon päivystyksestä.

Virka-ajan ulkopuolinen perusterveydenhuollon päivystys on järjestetty seuraavien kuntien asukkaille: Alavieska, Haapavesi, Haapajärvi, Kalajoki, Kärsämäki, Merijärvi, Nivala, Oulainen, Pyhäjoki, Pyhäjärvi​, Pyhäntä, Raahe, Sievi, Siikajoki ja Ylivieska.

Erikoissairaanhoidon päivystys

Erikoissairaanhoidon päivystykseen tullaan äkillisissä sairastapauksissa lääkärin lähetteellä ja hätätapauksissa ilman lähetettä. Erikoissairaanhoidon päivystyksessä otetaan  vastaan sisätautien ja kirurgian potilaita ympäri vuorokauden:

Perusterveydenhuollon päivystys

Perusterveydenhuollon päivystyksessä hoidetaan arkisin klo 16.00 - 8.00 ja viikonloppuisin sekä juhlapyhinä klo 8.00 - 8.00 sellaisia äkillisiä sairauksia ja tapaturmia, joiden vuoksi potilas ei voi odottaa seuraavaa arkiaamua. 

Yhteystiedot päivystysaikana:

Terveysneuvontanumero 08 315 7840

Kiireellistä hoitoa tarvitsevia potilaita varten numero on käytössä maanantaista perjantaihin klo 16.00 - 8.00. Perjantaista  klo 15.30 alkaen numerossa vastataan  maanantaihin klo 8 asti  sekä aattopäivinä ja juhlapyhinä ympäri vuorokauden.

Virka-aikana soittakaa omaan terveyskeskukseenne.

Jos terveysneuvontanumeroon soittaessanne linjat ovat varattuina, automaatti tarjoaa takaisinsoittoa, kun jonotusta on kestänyt 2 minuuttia. Toimikaa annettujen ohjeiden mukaan. Soittopyyntöönne vastataan noin puolen tunnin kuluessa.

Päivystykseen mukaan

Lähtiessänne päivystykseen ottakaa mukaanne: Kela-kortti, tiedot voimassa olevasta lääkityksestä ja allergioista, astmasuihkeet ja insuliinit, sekä alle kouluikäiselle neuvolakortti.

Kiireellisyysluokitus

Saavuttuanne yhteispäivystykseen vastaanottava sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeenne. Yhteispäivystyksessä noudatetaan hoitolinjamallia, jonka mukaan potilaat jaetaan tulosyyn ja kiireellisyyden mukaan neljälle eri linjalle. Vastaanottava sairaanhoitaja arvioi hoidon linjan, jonka mukaisesti hoito yhteispäivystyksessä toteutetaan.

Ottakaa yhteys virka-aikana omaan terveyskeskukseen silloin, kun sairauden oireet eivät vaadi kiireellistä hoitoa yhteispäivystyksessä.

Tällaisia oireita ovat:

 • flunssa, nuha, yskä, kuumeeton poskiontelotulehdusepäily
 • pitkäaikaiset, pysyvät krooniset oireet, joissa ei ole tapahtunut äkillistä käännettä huonompaan
 • näppylöiden, luomien ja "pattien" näytöt
 • pitkäaikaiset ihottumat
 • vanhojen traumojen näytöt vailla selvää toiminnanvajautta
 • tuki- ja liikuntaelimistön säryt ja kolotukset hyväkuntoisella ilman traumaa
 • hyväkuntoinen aikuinen ripulipotilas
 • lievät psyykkiset sairaudet/oireet ilman syvää masennusta ja äkillistä mielenterveyden järkkymistä
 • vanhusten kotikuntoisuuden ja asuinpaikan selvittely
 • päihtyneet ilman muuta tulosyytä
 • reseptiasiat
 • verenpaineen mittaus
 • sairauslomatodistukset, lausunnot
 • terveysasemien ottamien laboratoriokokeiden ja RTG-kuvien tulkinta

 

Päivystävän sairaanhoitajan vastaanotto

Kaikille Oulaskankaan sairaalan yhteispäivystykseen tuleville potilaille tehdään hoidon tarpeen arviointi, jonka perusteella osa potilaista ohjautuu päivystävän sairaanhoitajan vastaanotolle.  Tällaisia ovat hyväkuntoiset potilaat, joilla voi olla lievää allergista reaktiota, ihottumaa, nielutulehdusta, korva-tai silmätulehdusta, pieniä venähdysvammoja tai haavan ompelua. Tarvittaessa voitte saada sairaanhoitajalta sairauslomatodistuksen tai lapsenne sairastuessa todistuksen hoitovapaata varten. Sairaanhoitajat ohjaavat ja neuvovat Teitä sairauksiin liittyvissä kysymyksissä.

Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto

Yhteispäivystyksessä on psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto, johon ohjataan päivystyksen potilaita, joilla on mielenterveyteen liittyviä ongelmia. Hoidon tarpeen arviointi tapahtuu yhteistyössä päivystävän lääkärin kanssa. 

Mielenterveystalo on kaikille avoin psyykkistä hyvinvointia edistävä nettipalvelu, jossa on tietoa aikuisten ja nuorten mielenterveys- ja päihdeasioista.

Reseptien uusiminen

Yhteispäivystyksessä ei uusita rauhoittavien lääkkeiden ja muiden pääasiallisesti keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden reseptejä eikä myöskään muita ei-kiireellisiä lääkemääräyksiä!

Miksi lääkärin vastaanotolle pääsyä joutuu odottamaan?

Jonotusaikaan ja -tilanteeseen vaikuttavat mm. potilaiden määrä päivystyksessä, potilaiden hoidon kiireellisyys ja vaativuus. Ruuhkautumisesta johtuen odotusajat voivat aika ajoin olla pitkiä.

Potilaat joutuvat joskus myös odottamaan lääkärin määräämiä laboratorio-, röntgen- ym. tutkimuksia ja näiden tuloksien valmistumista. Lääkäri tarvitsee tutkimustuloksia voidakseen päättää potilaan jatkohoidosta. Jos odotusaika tuntuu liian pitkältä, kysykää arviota, miksi ja miten kauan joudutte vielä odottamaan.

 Yhteystietoja

​Henkeä uhkaavassa hätätilanteessa soittakaa välittömästi hätänumeroon 112.

Ennen Oulaskankaan sairaalan yhteispäivystykseen lähtöänne soittakaa AINA terveysneuvontaan puh. 08 315 7840, jossa sairaanhoitaja tekee hoidon tarpeen kiireellisyyden arvion.

Sovitut tutkimusvastaustiedustelut ja yhteispäivystyksessä olevien omaisten tiedustelut, puh. 08 315 7801.

Yhteystiedot virka-aikana:

Ylilääkäri Anu Tuomikoski, puh. 08 315 7029

Osastonhoitaja  p. 08 315 7822

Telefax: 08 315 7814

Linkki terveyskylän päivystystalon sivuille.

Linkki Terveyskylän infektiotalon sivuille Linkki Terveyskylän haavatalon sivuille