Etusivu > Palvelut > Oulaskangas > Yhteispäivystys


Yhteispäivystys Oulaskankaan sairaalassa

​​​​​​​​​​​​​ Yhteispäivystykseen tulo:

Soita AINA ennen päivystykseen lähtöäsi Päivystysapu numeroon 116 117. Päivystysavun maksuton Chat www.etapalvelut.fi/pohjoispohjanmaanpaivystysapu palvelee 7.1.2022 alkaen. Asioimiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. 

Käynti ovesta B2

Potilaat, omaiset  ja vierailijat käyttävät suu- ja nenäsuojusta sairaalan tiloissa.

 Koronanäytteenotto :

Koronanäytteitä otetaan Oulaskankaan yhteispäivystyksessä viikonloppuisin kaikilta näytteenottoa tarvitsevilta ja arkipäivinä vain sairaalan henkilöstöstä.

Näytteenottoon saavutaan edelleen vain ajanvarauksella. Ajanvarausnumero  08 315 7575 on avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin klo 8-12.

Tarkista tämänhetkiset näytteenottokriteerit ohjeesta https://oyskorona.fi/jos-epailet-tartuntaa/

Työterveys Pihlajalinnan asiakkaiden koronanäytteiden otto arkisin klo 11.00 - 12.00 sekä klo 14.30 jälkeen.

 

 Oulaskankaan sairaalan yhteispäivystys vastaa virka-ajan ulkopuolisesta perusterveydenhuollon päivystyksestä ja ympärivuorokautisesta erikoissairaanhoidon päivystyksestä.

Virka-ajan ulkopuolinen perusterveydenhuollon päivystys on järjestetty seuraavien kuntien asukkaille: Alavieska, Haapavesi, Haapajärvi, Kalajoki, Kärsämäki, Merijärvi, Nivala, Oulainen, Pyhäjoki, Pyhäjärvi​, Pyhäntä, Raahe, Sievi, Siikajoki ja Ylivieska.

Erikoissairaanhoidon päivystys

Erikoissairaanhoidon päivystykseen tullaan äkillisissä sairastapauksissa lääkärin lähetteellä ja hätätapauksissa ilman lähetettä. Erikoissairaanhoidon päivystyksessä otetaan  vastaan sisätautien ja kirurgian potilaita ympäri vuorokauden:

Perusterveydenhuollon päivystys

Perusterveydenhuollon päivystyksessä hoidetaan arkisin klo 16.00 - 8.00 ja viikonloppuisin sekä juhlapyhinä klo 8.00 - 8.00 sellaisia äkillisiä sairauksia ja tapaturmia, joiden vuoksi potilas ei voi odottaa seuraavaa arkiaamua. 

Yhteystiedot päivystysaikana:

Päivystysapu numero 116 117

Kiireellistä hoitoa tarvitsevia potilaita varten numero on käytössä maanantaista perjantaihin klo 16.00 - 8.00. Perjantaista  klo 15.30 alkaen numerossa vastataan  maanantaihin klo 8 asti  sekä aattopäivinä ja juhlapyhinä ympäri vuorokauden.

Virka-aikana soita omaan terveyskeskukseen.

Jos Päivystysapu-numeroon soittaessasi linjat ovat varattuina, automaatti tarjoaa takaisinsoittoa, kun jonotusta on kestänyt 2 minuuttia. Toimi annettujen ohjeiden mukaan. Soittopyyntöön vastataan noin puolen tunnin kuluessa.

Päivystykseen mukaan

Lähtiessäsi päivystykseen ota mukaan: Kela-kortti, tiedot voimassa olevasta lääkityksestä ja allergioista, astmasuihkeet ja insuliinit, sekä alle kouluikäiselle neuvolakortti.

Kiireellisyysluokitus

Saavuttuasi yhteispäivystykseen vastaanottava sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeesi. Yhteispäivystyksessä noudatetaan hoitolinjamallia, jonka mukaan potilaat jaetaan tulosyyn ja kiireellisyyden mukaan neljälle eri linjalle. Vastaanottava sairaanhoitaja arvioi hoidon linjan, jonka mukaisesti hoito yhteispäivystyksessä toteutetaan.

Ota yhteys virka-aikana omaan terveyskeskukseesi silloin, kun sairauden oireet eivät vaadi kiireellistä hoitoa yhteispäivystyksessä.

Tällaisia oireita ovat:

 • flunssa, nuha, yskä, kuumeeton poskiontelotulehdusepäily
 • pitkäaikaiset, pysyvät krooniset oireet, joissa ei ole tapahtunut äkillistä käännettä huonompaan
 • näppylöiden, luomien ja "pattien" näytöt
 • pitkäaikaiset ihottumat
 • vanhojen traumojen näytöt vailla selvää toiminnanvajautta
 • tuki- ja liikuntaelimistön säryt ja kolotukset hyväkuntoisella ilman traumaa
 • hyväkuntoinen aikuinen ripulipotilas
 • lievät psyykkiset sairaudet/oireet ilman syvää masennusta ja äkillistä mielenterveyden järkkymistä
 • vanhusten kotikuntoisuuden ja asuinpaikan selvittely
 • päihtyneet ilman muuta tulosyytä
 • reseptiasiat
 • verenpaineen mittaus
 • sairauslomatodistukset, lausunnot
 • terveysasemien ottamien laboratoriokokeiden ja RTG-kuvien tulkinta

 

Päivystävän sairaanhoitajan vastaanotto

Kaikille Oulaskankaan sairaalan yhteispäivystykseen tuleville potilaille tehdään hoidon tarpeen arviointi, jonka perusteella osa potilaista ohjautuu päivystävän sairaanhoitajan vastaanotolle.  Tällaisia ovat hyväkuntoiset potilaat, joilla voi olla lievää allergista reaktiota, ihottumaa, nielutulehdusta, korva-tai silmätulehdusta, pieniä venähdysvammoja tai haavan ompelua. Tarvittaessa voit saada sairaanhoitajalta sairauslomatodistuksen tai lapsen sairastuessa todistuksen hoitovapaata varten. Sairaanhoitajat ohjaavat ja neuvovat  sairauksiin liittyvissä kysymyksissä.

Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto

Yhteispäivystyksessä on psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto, johon ohjataan päivystyksen potilaita, joilla on mielenterveyteen liittyviä ongelmia. Hoidon tarpeen arviointi tapahtuu yhteistyössä päivystävän lääkärin kanssa. 

Mielenterveystalo on kaikille avoin psyykkistä hyvinvointia edistävä nettipalvelu, jossa on tietoa aikuisten ja nuorten mielenterveys- ja päihdeasioista.

Reseptien uusiminen

Yhteispäivystyksessä ei uusita rauhoittavien lääkkeiden ja muiden pääasiallisesti keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden reseptejä eikä myöskään muita ei-kiireellisiä lääkemääräyksiä!

Miksi lääkärin vastaanotolle pääsyä joutuu odottamaan?

Jonotusaikaan ja -tilanteeseen vaikuttavat mm. potilaiden määrä päivystyksessä, potilaiden hoidon kiireellisyys ja vaativuus. Ruuhkautumisesta johtuen odotusajat voivat aika ajoin olla pitkiä.

Lääkärin määräämiä laboratorio-, röntgen- ym. tutkimuksia ja  tuloksien valmistumista joutuu usein odottamaan, koska lääkäri tarvitsee tutkimustuloksia voidakseen päättää jatkohoidostasi. Jos odotusaika tuntuu liian pitkältä, kysy arviota, miksi ja miten kauan joudut vielä odottamaan.

 Yhteystietoja

​Henkeä uhkaavassa hätätilanteessa soittakaa välittömästi hätänumeroon 112.

Ennen Oulaskankaan sairaalan yhteispäivystykseen lähtöänne soittakaa AINA Päivystysapu numeroon 116117, jossa sairaanhoitaja tekee hoidon tarpeen kiireellisyyden arvion.

Sovitut tutkimusvastaustiedustelut ja yhteispäivystyksessä olevien omaisten tiedustelut, puh. 08 315 7801.

Yhteystiedot virka-aikana:

Ylilääkäri Anu Tuomikoski, puh. 050 3585754

Osastonhoitaja  Maarit  Nikula p. 050 4042753

Telefax: 08 315 7814

Linkki terveyskylän päivystystalon sivuille.

Linkki Terveyskylän infektiotalon sivuille Linkki Terveyskylän haavatalon sivuille