Etusivu > Palvelut > Oulaskangas > Yhteispäivystys


Yhteispäivystys Oulaskankaan sairaalassa

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ Yhteispäivystykseen tulo:

Soita AINA ennen päivystykseen lähtöäsi Päivystysapu numeroon 116 117. Päivystysavun maksuton Chat www.etapalvelut.fi/pohjoispohjanmaanpaivystysapu palvelee myös. Asioimiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. 

Käynti ovesta B1 klo 8-22 ja ovesta B2 klo 22-08

Potilaat, omaiset  ja vierailijat käyttävät suu- ja nenäsuojusta lähikontaktissa henkiökuntaan ja muihin potilaisiin.

 

Koronanäytteenotto :

Koronanäytteitä otetaan Oulaskankaan yhteispäivystyksessä vain sairaalan ja ensihoidon henkilöstöltä.


 Oulaskankaan sairaalan yhteispäivystys vastaa virka-ajan ulkopuolisesta perusterveydenhuollon päivystyksestä ja ympärivuorokautisesta erikoissairaanhoidon päivystyksestä.

Virka-ajan ulkopuolinen perusterveydenhuollon päivystys on järjestetty seuraavien kuntien asukkaille: Alavieska, Haapavesi, Haapajärvi, Kalajoki, Kärsämäki, Merijärvi, Nivala, Oulainen, Pyhäjoki, Pyhäjärvi​, Pyhäntä, Raahe, Sievi, Siikajoki ja Ylivieska.

Erikoissairaanhoidon päivystys

Erikoissairaanhoidon päivystykseen tullaan äkillisissä sairastapauksissa lääkärin lähetteellä ja hätätapauksissa ilman lähetettä. Erikoissairaanhoidon päivystyksessä otetaan  vastaan sisätautien ja kirurgian potilaita ympäri vuorokauden:

Perusterveydenhuollon päivystys

Perusterveydenhuollon päivystyksessä hoidetaan arkisin klo 16.00 - 8.00 ja viikonloppuisin sekä juhlapyhinä klo 8.00 - 8.00 sellaisia äkillisiä sairauksia ja tapaturmia, joiden vuoksi potilas ei voi odottaa seuraavaa arkiaamua. 

Yhteystiedot päivystysaikana:

Päivystysapu numero 116 117

Kiireellistä hoitoa tarvitsevia potilaita varten numero on käytössä maanantaista perjantaihin klo 16.00 - 8.00. Perjantaista  klo 15.30 alkaen numerossa vastataan  maanantaihin klo 8 asti  sekä aattopäivinä ja juhlapyhinä ympäri vuorokauden.

Virka-aikana soita omaan terveyskeskukseen.

Jos Päivystysapu-numeroon soittaessasi linjat ovat varattuina, automaatti tarjoaa takaisinsoittoa, kun jonotusta on kestänyt 2 minuuttia. Toimi annettujen ohjeiden mukaan. Soittopyyntöön vastataan noin puolen tunnin kuluessa.

Päivystykseen mukaan

Lähtiessäsi päivystykseen ota mukaan: Kela-kortti, tiedot voimassa olevasta lääkityksestä ja allergioista, astmasuihkeet ja insuliinit, sekä alle kouluikäiselle neuvolakortti.

Kiireellisyysluokitus

Saavuttuasi yhteispäivystykseen, vastaanottava sairaanhoitaja arvioi hoitosi tarpeen ja kiireellisyyden. 

Ota yhteys virka-aikana omaan terveyskeskukseesi silloin, kun sairauden oireet eivät vaadi kiireellistä hoitoa yhteispäivystyksessä.

Tällaisia oireita ovat:

 • flunssa, nuha, yskä, kuumeeton poskiontelotulehdusepäily
 • pitkäaikaiset, pysyvät krooniset oireet, joissa ei ole tapahtunut äkillistä käännettä huonompaan
 • näppylöiden, luomien ja "pattien" näytöt
 • pitkäaikaiset ihottumat
 • vanhojen vammojen näyttö vailla selvää toiminnanvajautta
 • tuki- ja liikuntaelimistön säryt ja kolotukset hyväkuntoisella ilman vammaa
 • hyväkuntoinen aikuinen ripulipotilas
 • lievät psyykkiset sairaudet/oireet ilman syvää masennusta ja äkillistä mielenterveyden järkkymistä
 • vanhuksen kotikuntoisuuden ja asuinpaikan selvittely
 • päihtymys ilman muuta tulosyytä
 • reseptiasiat
 • verenpaineen mittaus
 • sairauslomatodistukset, lausunnot
 • terveysasemien ottamien laboratoriokokeiden ja RTG-kuvien tulkinta

 

Päivystävän sairaanhoitajan vastaanotto

Kaikille Oulaskankaan sairaalan yhteispäivystykseen tuleville potilaille tehdään hoidon tarpeen ja kiireellisyyden arviointi, jonka perusteella osa potilaista ohjautuu päivystävän sairaanhoitajan vastaanotolle.  Tällaisia ovat hyväkuntoiset potilaat, joilla voi olla lievää allergista reaktiota, ihottumaa, nielutulehdusta, korva-tai silmätulehdusta, pieniä venähdysvammoja tai haavan ompelua. Tarvittaessa voit saada sairaanhoitajalta sairauslomatodistuksen tai lapsen sairastuessa todistuksen hoitovapaata varten. Sairaanhoitaja ohjaa ja neuvoo  sairauksiin liittyvissä kysymyksissä.

Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto

Yhteispäivystyksessä on psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto, johon ohjataan päivystyksen potilaita, joilla on mielenterveyteen liittyviä ongelmia. Hoidon tarpeen arviointi tapahtuu yhteistyössä päivystävän lääkärin kanssa. 

Mielenterveystalo on kaikille avoin psyykkistä hyvinvointia edistävä nettipalvelu, jossa on tietoa aikuisten ja nuorten mielenterveys- ja päihdeasioista.

Reseptien uusiminen

Yhteispäivystyksessä ei uusita reseptejä.

Miksi lääkärin vastaanotolle pääsyä joutuu odottamaan?

Jonotusaikaan ja -tilanteeseen vaikuttavat mm. potilaiden määrä päivystyksessä, potilaiden hoidon kiireellisyys ja vaativuus. Potilaat hoidetaan aina kiireellisyysjärjestyksessä. Lääkärin määräämiä laboratorio-, röntgen- ym. tutkimuksia ja  tuloksien valmistumista joutuu myös odottamaan, koska lääkäri tarvitsee tutkimustuloksia voidakseen päättää jatkohoidostasi. Jos odotusaika tuntuu liian pitkältä, kysy vastaanottavalta hoitajalya arviota, miksi ja miten kauan joudut vielä odottamaan.

 Yhteystietoja

​Henkeä uhkaavassa hätätilanteessa soittakaa välittömästi hätänumeroon 112.

Ennen Oulaskankaan sairaalan yhteispäivystykseen lähtöänne soittakaa AINA Päivystysapu numeroon 116117, jossa sairaanhoitaja tekee hoidon tarpeen kiireellisyyden arvion.

Sovitut tutkimusvastaustiedustelut ja yhteispäivystyksessä olevien omaisten tiedustelut, puh. 08 315 7801.

Yhteystiedot virka-aikana:

Ylilääkäri Anu Tuomikoski, puh. 050 3585754

Osastonhoitaja  Maarit  Nikula p. 050 4042753

Telefax: 08 315 7814

Linkki terveyskylän päivystystalon sivuille.

Linkki Terveyskylän infektiotalon sivuille Linkki Terveyskylän haavatalon sivuille