Etusivu > Palvelut > Oulaskangas > Keuhkosairaudet


Keuhkosairauksien poliklinikka

 Keuhkosairauksien poliklinikalla on 1-3 erikoislääkärin vastaanotto päivittäin. Potilaat tulevat tutkimuksiin lähetteellä tai keuhkolääkärin määräämään kontrolliin.

Hoidamme pääasiallisesti astma, keuhkoahtaumatauti, keuhkosyöpä, keuhkofibroosi, sarkoidoosi, homepölykeuhko ja asbestipalkkitauti sekä uniapnea potilaita, joille teemme erilaisia keuhkojen toiminta testejä ja uniapneatutkimuksia.  Potilaat voivat käydä poliklinikalla myös erilaisissa lääkeinhalaatioissa. Lisäksi annamme siedätyshoitoa koivu-ja timotei-allergisille.

Sairaanhoitajat antavat lääkeohjausta sekä ohjaavat potilaan valmistautumista erilaisiin tutkimuksiin, tekevät myös erilaisia tutkimuksia mm. metakoliini, keuhkojen toimintakokeet ja antavat siedätyspistoksia sekä ohjelmoivat potilaille erilaisia tutkimuksia ja ajanvarauksia. Potilaan lääke- ja sairauksien hoito-ohjaus on iso osa hoitajan työnkuvaa. Keuhkojen tähystystutkimukset tehdään päiväsairaalassamme.

 Unipoliklinikka toimii keuhkopoliklinikan yhteydessä. Potilaat tulevat lähetteellä uniapneahoidon aloitukseen perusterveydenhuollossa tehtyjen tutkimusten perusteella.

Unipoliklinikan sairaanhoitaja tekee hengitysmaskisovituksen ja ohjaa CPAP laitteen käytön potilaalle. Poliklinikalla on käytössä uniapneapotilaan digihoitopolku, johon potilas liitetään ajanvarauksen yhteydessä.​

Keukosairauksien potilaita hoidetaan myös sisätautien- ja keuhkosairauksien osastollamme.


Yhteystiedot 

Puhelin  08 315 7779/ osastonsihteeri

Puhelin  08 315 7775/ hoitaja

Palveluaika  ma-pe klo 8-16 

Käyntiosoite 
Oulaistenkatu 5, 86300 Oulainen 

Sisäänkäynti  A-käyntiovi, 4. kerros 

Postiosoite 
Oulaskankaan sairaala, PL 100, 86301 Oulainen 

 

Vastuuhenkilöt 

Langen Klaus, vs. ylilääkäri
Jylkkä Marja vs. osastonhoitaja

 Linkit