Etusivu > Palvelut > Lapset ja nuoret > Ajanvarauspoliklinikat > Lasten ja nuorten allergia- ja keuhkopoliklinikka


Lasten ja nuorten allergia- ja keuhkopoliklinikka

​​​​Lasten ja nuorten allergia- ja keuhkopoliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan 0-18-vuotiaita lapsia ja nuoria, joilla epäillään tai on todettu astma, allergia tai joku muu keuhkosairaus. Lastenpoliklinikan tavoitteena on korkeatasoinen lasten ja nuorten sairauksien diagnostiikka, hoidon suunnittelu ja toteutus. Hoitoon hakeudutaan lääkärin lähetteellä. 

Poliklinikalla tutkittavilla lapsilla tai nuorilla on usein oireena hengenahdistusta, yskää, pitkittynyttä flunssaa tai atooppinen ihottuma. Poliklinikalla käyvät potilaat ovat erikoissairaanhoidon avohoitopotilaita. Tutkimus ja hoito voi koostua yhdestä tai useammasta käynnistä. 

Astmaa tutkitaan keuhkojen toimintaa mittaavilla testeillä. Valmistautuminen testeihin tapahtuu ajanvarauskirjeen liitteenä olevien ohjeiden mukaan. Allergiaa voidaan tutkia verikokeesta ja ihopistotestillä.

Jos lapsenne on käynyt lasten ja nuorten allergia- ja keuhkopoliklinikalla, löydätte kotiutusyhteenvedosta kotihoito-ohjeet.

Ongelmatilanteissa ottakaa yhteys puhelimitse poliklinikkaan. Mikäli ette saa yhteyttä poliklinikkaan, hakeutukaa omaan terveyskeskukseenne tai ensihoitoon tarpeen mukaan.

Perukaa ystävällisesti aikanne, jos ette pääse paikalle.

 

Yhteystiedot

Puhelin  08 315 5304 

Palveluaika  ma-to 8.30-14.00 ja pe 8.30-13.30 

Käyntiosoite
Kajaanintie 50, 90220 Oulu 

Sisäänkäynti  LB​

Yksikön sijainti: L6, 1krs  

Postiosoite

Oulun yliopistollinen sairaala

Lasten ja nuorten allergia- ja keuhkopoliklinikka

 PL 23, 

90029 OYS 

 

Vastuuhenkilöt

Dunder Teija, erikoislääkäri

Kiljunen Vesa, osastonhoitaja