Etusivu > Palvelut > Silmätaudit > Liikkuva silmätutkimusyksikkö Silmo

Liikkuva silmätutkimusyksikkö Silmo

Kunnat voivat ostaa diabeetikoiden silmänpohjakuvaukset ja kuvien analysoinnin liikkuvalta silmätutkimusyksiköltä. Kun vaunu saapuu paikkakunnalle, hoituvat siinä myös seudulla asuvien silmänpainetautia sairastavien henkilöiden vuosittaiset silmänpaineenmittaus- sekä kenttä- ja kuvakontrollit, joita varten he mahdollisesti joutivat aikaisemmin matkustamaan aina Ouluun asti.

Vaunussa on tarvittavilla välineistöillä varustettu tutkimushuone, jossa tehdään näkökenttätutkimuksia ja silmänpaineenmittauksia henkilöille, joille lääkäri on määrännyt silmänpainetaudin vuoksi seurannan OYS:aan.

Odotustilassa potilas odottaa silmätippojen vaikutusta ja kun mustuaiset ovat tarpeeksi laajentuneet, vuorossa on silmänpohjakuvaus vaunun toisessa päässä. 

Niin diabeetikoilta kuin silmänpainetautia sairastavilta potilailta kuvataan silmänpohjat digitaalisella silmänpohjakameralla. Kuvien avulla voidaan seurata näiden tautien etenemistä ja reagoida mahdollisimman nopeasti silmänpohjassa näkyviin muutoksiin esim. antamalla laserhoitoa tai lääkityksellä. ​