Etusivu > Palvelut > Oulaskangas > Synnytykset ja naistentaudit


Raskaus ja naistentaudit

Äitiys- ja naistentautien poliklinikka

Raskauden aikana sinua palvelee oman alueesi neuvola. Tarvittaessa sinun ja vauvasi hyvinvointia seurataan Oulaskankaan sairaalassa tai Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Synnyttäjät ohjataan OYS:aan.

Äitiys- ja naistentautien poliklinikka toimii arkisin.

Äitiyspoliklinikalla hoidetaan raskaana olevia äitejä, ja sen yhteydessä on raskausdiabetespoliklinikka.

Naistentautien poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan erilaisia naistentautipotilaita. Teemme polikliinisesti muun muassa kohdunsuun ja kohdun tähystyksiä.

Synnytykseen tai raskausajan ensihoitoon ja kuljetuksiin liittyvistä asioista voit soittaa OYS:n synnyttäjien vastaanottoon. Kätilö on tavoitettavissa vuorokauden ympäri.

OYS:n synnyttäjien vastaanotto on auki ympärivuorokauden. Sinne voit ottaa yhteyttä tai mennä, kun raskaus on kestänyt yli 22 raskausviikkoa. Arkipäivisin voit tulla myös neuvolan lähetteellä tai ajanvarauksella.  

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen ensihoitajilla on valmius hoitaa yllättäen ja nopeasti käynnistynyt synnytys. Pelastuslaitoksella on useita aiemmin kätilönä työskennelleitä ensihoitajia. Ensihoitajia on myös koulutettu ja toimintamalleja tiivistetty synnytyksiin liittyen.

Jos nopea synnytys on ennakoitavissa, voit kysyä mahdollisuutta majoittua OYS:n potilaskotiin.  

Hätänumeroon 112 on otettava yhteyttä, jos synnytys käynnistyy siten, ettei äiti usko ennättävänsä sairaalaan tai jos raskaudessa tapahtuu sellaista yllättävää, joka uhkaa äidin tai syntyvän lapsen terveyttä.

 

Vieripoliklinikka

Synnyttäneiden äitien ja vastasyntyneiden jälkiseuranta tapahtuu vieripoliklinikalla. Saat myös apua ja neuvoa äitiyden arkeen, jos pulmia ilmaantuu. Lastenlääkäri on paikalla 4 päivänä viikossa ja etäkonsultaatiot toimivat OYS:n lastenlääkäreiden kanssa.

Vieripoliklinikalla hoidetaan varhain kotiutuneiden vastasyntyneiden erilaiset seurannat (esimerkiksi paino ja keltaisuus), annetaan ohjausta imetykseen ja varhaiseen vuorovaikutukseen sekä huolehditaan keisarileikkauksen jälkihoidosta (esimerkiksi haavan hoito).

Vieripoliklinikka toimii arkisin lasten poliklinikan yhteydessä. Viikonloppuina ja arkipyhinä tavoitat kätilön päiväsaikaan.

 

Vastuuhenkilöt 
Antti Hakala, ylilääkäri
Hannu Paajanen, ylilääkäri
 

 

 Yhteystiedot

Oulaskankaan sairaala, äitiys- ja naistentautien poliklinikka

08 315 7705, soittoaika ma-pe klo 8.00-9.00

Osastonsihteeri 08 315 7704

Palveluaika ma - to klo 8.00 - 16.00, pe klo 8-15 

Oulaskankaan sairaala, vieripoliklinikka

040 504 8694 ma-pe, klo 8-15

050 579 4578 la-su, arkipyhät, klo 7-15

Osastonhoitaja 08 315 7700

Hoitaja 08 315 7703 

Palveluaika ma - to klo 8-16, pe klo 8-15 

OYS:n synnyttäjien vastaanotto

08 315 3198

OYS:n potilaskoti 

Oulaskankaan käyntiosoite

Oulaistenkatu 5, 86300 Oulainen
Sisäänkäynti A-käyntiovi, 5. kerros 

Postiosoite
Oulaskankaan sairaala, PL 100, 86301 Oulainen 

 Content Editor ‭[2]‬