Etusivu > Palvelut > Kirurgia > Osasto 5


Osasto 5

​Plastiikkakirurginen ja urologinen osasto

Osastolla 5 hoidetaan plastiikkakirurgisia, urologisia ja verisuonikirurgisia aikuispotilaita.

Plastiikkakirurgiassa yleisimpiä toimenpiteitä ovat primäärit rintasyöpäleikkaukset ja rinnan korjausleikkaukset sekä iho- ja pehmytkudossyöpäleikkaukset. Lisäksi hoidamme kirurgista hoitoa vaativat krooniset ja akuutit alaraajahaavapotilaat. Osasto vastaa myös alueensa palo- ja paleltumavamma potilaiden hoidosta.

Urologisista sairauksista tyypillisimpiä ovat eturauhasen, munuaisten, virtsarakon, virtsajohdinten ja kivespussin sairaudet. Toimenpiteistä yleisimpiä ovat eturauhasen ja munuaisen poistoleikkaukset ja vaativimpia ovat virtsarakon poiston takia tehdyt suolirakot ja avanteet.

Verisuonikirurgiassa hoidamme pääasiassa potilaita, joille tehdään alaraajojen varjoainekuvaus ja/tai pallolaajennushoito.​


 

Yhteystiedot

Puhelin: 08 315 2236

Soittoaika: ma-pe klo 7-15

Päivystyspuhelin: 08 315 4605
Päivystysaika: ma-pe klo 15-7 ja la-su 24h​

Vierailuaika: ma-su klo 10-19

Käyntiosoite:
Oulun yliopistollinen sairaala

Sisäänkäynti: K
Yksikön sijainti: K4, 3.krs​

​Yleistä sijainneista (mm. kartat, pohjapiirrokset, muutokset, aukioloajat) ja yhteystiedoista sivuston yläreunan linkeissä.

Kajaanintie 50
90220 Oulu​

Postiosoite:
Operatiivinen tulosalue
PL 21
90029 OYS​


 

Vastuuhenkilöt:
Käkilehto Jukka
Vaarala Markku
Romsi Pekka
Vähäkangas Vesa

​ 

Tiedotteet

Karhennettujen rintaimplanttien aiheuttama imukudossyövän mahdollisuus

Julkisessa terveydenhuollossa rintaproteeseja laitetaan rintasyöpään liittyvissä korjausleikkauksissa sekä joissakin hyvänlaatuisissa rinnan sairaustiloissa. Viime aikoina on noussut esiin mahdollisuus rintaimplanttien yhteydestä imukudossyövän ilmaantumiseen (Breast Implant-Associated Anaplastic Large Cell Lymphoma, BIA-ALCL). 

Olemme OYS:ssa varotoimenpiteenä päätyneet kesällä 2018 toistaiseksi pidättäytymään karhennettujen rintaproteesien asentamisesta potilaille. Oireeton potilas ei tarvitse jatkuvaa seurantaa, eikä aiemmin laitettuja proteeseja tarvitse poistaa tai vaihtaa. Seuraamme tilannetta aktiivisesti.

Rintaimplantteja harkitsevien potilaiden suositellaan keskustelemaan hoitavan lääkärinsä kanssa implantteihin mahdollisesti liittyvistä riskeistä.

 

Linkki Valviran tiedotteeseen:

https://www.valvira.fi/-/rintaimplantti-ja-anaplastinen-suurisoluinen-lymfooma

 

EL Henna Jaurila, LT Eija Suorsa