Plastiikkakirurginen ja urologinen osasto
Osastolla 5 hoidetaan urologisia ja plastiikkakirurgisia potilaita. Urologisista sairauksista tyypillisimpiä ovat eturauhasen, munuaisten, virtsarakon, virtsajohdinten ja kivespussin sairaudet. Toimenpiteistä yleisimpiä ovat eturauhasen ja munuaisen poistoleikkaukset, virtsarakon ja eturauhasen höyläykset ja vaativimpia ovat virtsarakon poiston takia tehdyt suolirakot ja virtsa-avanteet.
Plastiikkakirurgisista potilaista hoidamme pääasiassa henkilöitä, joilla on akuutteja tai kroonisia haavoja. Meillä toimii kaksipaikkainen palovammayksikkö, jossa hoidetaan myös paleltumavammapotilaita. Tyypillinen toimenpide plastiikkakirurgisille haavapotilaille on haavan puhdistusleikkaus ja ihonsiirre. Osastollamme on 22 vuodepaikkaa.
Yhteystiedot
Puhelin: 08 315 2236
Soittoaika: ma-pe klo 7-15
Päivystyspuhelin: 08 315 4605
Päivystysaika: ma-pe klo 15-7 ja la-su 24h
Vierailuaika: ma-su klo 10-19
Käyntiosoite:
Oulun yliopistollinen sairaala
Sisäänkäynti: K
Yksikön
sijainti: K4, 3.krs
Yleistä sijainneista (mm. kartat,
pohjapiirrokset, muutokset, aukioloajat) ja yhteystiedoista sivuston yläreunan
linkeissä.
Kajaanintie 50
90220 Oulu
Postiosoite:
Operatiivinen tulosalue
PL 21
90029 OYS
Vastuuhenkilöt:
Vaarala Markku
Käkilehto Jukka
Vähäkangas Vesa, Pia Kemppainen
Tiedotteet
Karhennettujen rintaimplanttien aiheuttama imukudossyövän mahdollisuus
Julkisessa terveydenhuollossa rintaproteeseja laitetaan rintasyöpään liittyvissä korjausleikkauksissa sekä joissakin hyvänlaatuisissa rinnan sairaustiloissa. Viime aikoina on noussut esiin mahdollisuus rintaimplanttien yhteydestä imukudossyövän ilmaantumiseen (Breast Implant-Associated Anaplastic Large Cell Lymphoma, BIA-ALCL).
Olemme OYS:ssa varotoimenpiteenä päätyneet kesällä 2018 toistaiseksi pidättäytymään karhennettujen rintaproteesien asentamisesta potilaille. Oireeton potilas ei tarvitse jatkuvaa seurantaa, eikä aiemmin laitettuja proteeseja tarvitse poistaa tai vaihtaa. Seuraamme tilannetta aktiivisesti.
Rintaimplantteja harkitsevien potilaiden suositellaan keskustelemaan hoitavan lääkärinsä kanssa implantteihin mahdollisesti liittyvistä riskeistä.
Linkki Valviran tiedotteeseen:
https://www.valvira.fi/-/rintaimplantti-ja-anaplastinen-suurisoluinen-lymfooma
EL Henna Jaurila, LT Eija Suorsa