Etusivu > Palvelut > Kirurgia > Osasto 5


Osasto 5

​Plastiikkakirurginen ja urologinen osasto

Osastolla 5 hoidetaan urologisia ja plastiikkakirurgisia potilaita. Urologisista sairauksista tyypillisimpiä ovat eturauhasen, munuaisten, virtsarakon, virtsajohdinten ja kivespussin sairaudet. Toimenpiteistä yleisimpiä ovat eturauhasen ja munuaisen poistoleikkaukset, virtsarakon ja eturauhasen höyläykset ja vaativimpia ovat virtsarakon poiston takia tehdyt suolirakot ja virtsa-avanteet.

Plastiikkakirurgisista potilaista hoidamme pääasiassa henkilöitä, joilla on akuutteja tai kroonisia haavoja. Meillä toimii kaksipaikkainen palovammayksikkö, jossa hoidetaan myös paleltumavammapotilaita. Tyypillinen toimenpide plastiikkakirurgisille haavapotilaille on haavan puhdistusleikkaus ja ihonsiirre. Osastollamme on 22 vuodepaikkaa.


 

Yhteystiedot

Puhelin: 08 315 2236

Soittoaika: ma-pe klo 7-15

Päivystyspuhelin: 08 315 4605
Päivystysaika: ma-pe klo 15-7 ja la-su 24h​

Vierailuaika: ma-su klo 10-19

Käyntiosoite:
Oulun yliopistollinen sairaala

Sisäänkäynti: K
Yksikön sijainti: K4, 3.krs​

​Yleistä sijainneista (mm. kartat, pohjapiirrokset, muutokset, aukioloajat) ja yhteystiedoista sivuston yläreunan linkeissä.

Kajaanintie 50
90220 Oulu​

Postiosoite:
Operatiivinen tulosalue
PL 21
90029 OYS​


 

Vastuuhenkilöt:
Vaarala Markku
Käkilehto Jukka
Vähäkangas Vesa, Pia Kemppainen


 

​ 

Tiedotteet

Karhennettujen rintaimplanttien aiheuttama imukudossyövän mahdollisuus

Julkisessa terveydenhuollossa rintaproteeseja laitetaan rintasyöpään liittyvissä korjausleikkauksissa sekä joissakin hyvänlaatuisissa rinnan sairaustiloissa. Viime aikoina on noussut esiin mahdollisuus rintaimplanttien yhteydestä imukudossyövän ilmaantumiseen (Breast Implant-Associated Anaplastic Large Cell Lymphoma, BIA-ALCL). 

Olemme OYS:ssa varotoimenpiteenä päätyneet kesällä 2018 toistaiseksi pidättäytymään karhennettujen rintaproteesien asentamisesta potilaille. Oireeton potilas ei tarvitse jatkuvaa seurantaa, eikä aiemmin laitettuja proteeseja tarvitse poistaa tai vaihtaa. Seuraamme tilannetta aktiivisesti.

Rintaimplantteja harkitsevien potilaiden suositellaan keskustelemaan hoitavan lääkärinsä kanssa implantteihin mahdollisesti liittyvistä riskeistä.

 

Linkki Valviran tiedotteeseen:

https://www.valvira.fi/-/rintaimplantti-ja-anaplastinen-suurisoluinen-lymfooma

 

EL Henna Jaurila, LT Eija Suorsa