Etusivu > Tutkimus ja opetus > FinCCHTA > Kansallinen arviointiverkosto

Kansallinen arviointiverkosto

FinCCHTA  koordinoi  verkostoa, jonka ydinjoukon muodostavat FinCCHTAn henkilöstö ja yliopistosairaaloiden arviointiylilääkärit. Verkoston toiminnasta vastaa OYS-ERVAn arviointiylilääkäri.

Arviointiverkoston jäsenet

​Dosentti​Kimmo Mattila​HUSetunimi.sukunimi(at)hus.fi
​Professori​Risto Roine​HUS/PSSHPetunimi.p.sukunimi(at)hus.fi
​Dosentti​Miia Turpeinen​PPSHPetunimi.sukunimi(at)ppshp.fi
​Dosentti​Anna-Kaisa ParkkilaPSHPetunimi.sukunimi(at)pshp.fi
​Lääketieteen tohtoriPetteri Lankinen​ (vs.)​VSSHPetunimi.sukunimi(at)tyks.fi
​​Dosentti ​Tuija Ikonen (vv.)​​VSSHP​​etunimi.sukunimi(at)tyks.fi

 

 Lääkearvioinnit sairaalatasolla

​Yliopistosairaalat ja kansallinen HTA-koordinaatioyksikkö (FinCCHTA) ovat täsmentäneet sairaalassa käytettävien lääkkeiden kansallisen arviointitoiminnan työnjakoa. Täsmennysten tarkoituksena on parantaa arviointitoiminnan ennakoitavuutta, ja selkeyttää eri yksiköiden roolia sairaalalääkkeitä koskevissa arvioinneissa.

Sairaalassa käytettävien lääkkeiden osalta sairaalatason arviointeja voidaan FinCCHTA:n koordinoimana tehdä mm. seuraavista aihepiireistä:

  • Sellaiset sairaalalääkkeiden arvioinnit, joista Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea ei tuota arviointia tai arviointikoostetta, esimerkiksi mini-HTA-menettelyin
  • Off label –käyttöön liittyvät kysymykset
  • Avohoidon lääkkeiden sairaalakäyttöön liittyvät kysymykset
  • Käytöstä luopumisarvioinnit
  • Kokeelliset lääkehoidot

Lääkkeiden osalta FinCCHTA:n ja kansallisen arviointiverkoston keskeinen tehtävä on päätöksenteon ja hankintojen koordinointi sairaaloissa sekä sairaaloiden arviointitarpeiden kartoittaminen. Arviointiverkosto ei lähtökohtaisesti tee uusien sairaalalääkkeiden arviointia. Kansallinen arviointiverkosto tekee tiivistä yhteistyötä Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean ja terveydenhuollon palveluvalikoimaneuvoston (PALKO) kanssa.