Etusivu > Sairaanhoitopiiri


Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

​​​​​​​​​​​​​Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP) on pohjoisin viidestä Suomen yliopistollisesta sairaanhoitopiiristä. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella asuu n. 410 000 ja Pohjois-Suomen kattavalla erityisvastuualueella n. 740 000 henkilöä. Sairaanhoitopiirillä on kaksi sairaalaa, Oulun yliopistollinen sairaala ja Oulaskankaan sairaala, sekä kehitysvammahuollon toimintayksikkö. Erikoissairaanhoidon palvelut tuotetaan Pohjois-Pohjanmaalla suurimmaksi osaksi Oulun yliopistollisessa sairaalassa.

Oulun yliopistollisen sairaalan yhteydessä toimii 12 kunnan yhteinen päivystysyksikkö (Oulun seudun yhteispäivystys), joka vastaa jäsenkuntien perusterveydenhuollon ilta- ja viikonloppupäivystyksestä sekä erikoissairaanhoidon päivystyksestä.

Jäsenkunnat

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluu 29 jäsenkuntaa. Alueen kunnat eroavat toisistaan niin väestömäärän ja -rakenteen  kuin olemassa olevan palvelurakenteen ja muun infrastruktuurin osalta.  Alueen suurin kunta on Oulu ja pienin Hailuoto.

Alavieska

Haapajärvi

Haapavesi

Hailuoto

Ii

Kalajoki

Kempele

Kuusamo

Kärsämäki

Liminka

Lumijoki

Merijärvi

Muhos

Nivala

Oulainen

Oulu

Pudasjärvi

Pyhäjoki

Pyhäjärvi

Pyhäntä

 

Raahe

Sievi

Siikajoki

Siikal​atva

Taivalkoski

Tyrnävä

Utajärvi

Vaal​a

Ylivieska

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erityistason sairaanhoito

Erityistason sairaanhoidon järjestämiseksi Suomi on jaettu viiteen yliopistollisen sairaalan. Oulun yliopistollisen sairaalan erityisvastuualue (OYS-erva) on maantieteellisesti laajin, kattaen 51,1 % Suomen pinta-alasta. OYS-ervaan kuuluvat Pohjois-Pohjanmaan, Länsi-Pohjan, Keski-Pohjanmaan ja Lapin sairaanhoitopiirit sekä Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä. OYS antaa keskussairaalatasoista hoitoa oman piirin väestölle ja erityistason hoitoa koko erityisvastuualueelle.