Etusivu > Palvelut > Raskaus ja synnytys > Ennen synnytystä


Ennen synnytystä

​​​​​​Synnytysvalmennukset

Synnytysvalmennukset pidetään torstaisin Teamsin kautta etänä seuraavina ajankohtina:​

​​

Vuosi 2022

16.6. klo 16-17.15, Liity valmennukseen​

21.7. klo 16-17.15  Liity valmennukseen

18.8. klo 16-17.15    Liity valmennukseen

15.9. klo 16-17.15    Liity valmennukseen

20.10. klo 16-17.15   Liity valmennukseen

17.11. klo 16-17.15   Liity valmennukseen

15.12. klo 16-17.15   Liity va​lmennukseen


synnytyssalikatilot(at)ppshp.fi

​​

 Naisten osasto 11

Naisten osasto on vuodeosasto, jossa hoidetaan pääasiassa gynekologisia leikkaus- ja toimenpidepotilaita sekä naistentautien syöpäpotilaita. Osasto vastaa gynekologisten syöpäpotilaiden leikkaus- sekä sädehoidosta Lapin-, Länsi-Pohjan-, Kainuun- ja Keski-Pohjanmaan keskussairaalaan erityisvastuualueilta. Osastolle potilaat tulevat joko päivystyksellisesti tai lähetteellä naistentautien poliklinikan kautta. 

Lisäksi osastolla hoidetaan raskaana olevia, joiden raskauden kulussa ilmenee poikkeavaa tai joiden perussairaus edellyttää osastoseurantaa, sekä synnyttäneitä äitejä, joilla vauva on lastenosastolla. Osastolla hoidetaan myös alkuraskauden ongelmia, kuten uhkaava keskenmeno tai alkuraskauden pahoinvointi, sekä yli 12 raskausviikon keskeytyspotilaat. Hoidon piiriin kuuluvat kaikki erikoissairaanhoitoa tarvitsevat raskaana olevat naiset koko Pohjois-Suomen alueelta. Osastolle tullaan lähetteellä, sairaalasiirtona keskussairaaloista tai päivystyksellisesti synnyttäjien vastaanoton tai äitiyspoliklinikan kautta.

Osastolla  suunnittelemme, toteutamme ja kehitämme kulttuuritaustaltaan ja elämäntilanteiltaan erilaisten naisten ja perheiden hoitotyötä potilaslähtöisesti moniammatillisissa työryhmissä.  Hoitotyön tavoittee​​​na on taata näyttöön ja suosituksiin perustuva, yksilöllinen ja turvallinen hoito naisen eri elämänvaiheissa. Seuraamme hoidon laatua asiakaspalautteiden sekä potilasturvallisuusilmoitusten (Haipro) avulla. Osastolla kannustamme potilaita osallistumaan omaan hoitoonsa. Leikkauspotilaille toteutamme Fast track – toimintamallia. Toimintamallin tavoitteena on nopea palautuminen leikkauksesta, mikä mahdollistaa myös varhaisen kotiutumisen.

Tilat ja henkilökunta  

Osastomme hoitohenkilökuntaan kuuluu kätilöitä, lähihoitajia ja sairaanhoitaja. Potilaiden hoitoon osallistuu synnytys- ja naistentautien erikoislääkäreitä, erikoistuvia lääkäreitä sekä gynekologisten syöpien hoitoon erikoistuneita lääkäreitä. Osastolla on 25 vuodepaikkaa, jotka ovat kahden, kolmen ja yhden hengen huoneissa. Osastolla potilaat saavat vapaasti käyttää omaa puhelintaan ja tietokonettaan.

 

Ohjeet potilaille ja vierailijoille 

Omaiset ja​​​ läheiset ovat tervetulleita vierailulle, mutta heitä pyydetään ottamaan huomioon huonetovereiden vointi sekä intimiteettisuoja. Sairaana ei ole suotavaa tulla vierailulle.

Yhteystiedot

Puhelin  08 315 4611

Vierailuaika klo 13 -19

Käyntiosoite  Kajaanintie 50, 90220 Oulu

Sisäänkäynti N

Yksikön sijainti: N2,  1. krs

Postiosoite

Oulun yliopistollinen sairaala
Naisten ​osasto ​
PL 10​​ 
90029 OYS

Vastuuhenkilöt:


Hannola Sirkka-Liisa, osastonhoitaja

Nikkinen​ Hilkka, osaston ylilääkäri, perinatologia

Talvensaari- Mattila Anne, osaston ylilääkäri, gynekologia