Etusivu > Palvelut > Sisätaudit > Munuaisosasto


Munuaiskeskus

​​​​​Munuaiskeskuksessa hoidetaan munuaissairauksia sairastavia potilaita. Keskuksessa on munuais- ja predialyysipoliklinikka sekä dialyysiyksikkö hemodialyysejä tarvitseville potilaille. Hoitoon tullaan lääkärin lähetteellä. Hoitolinjoissa noudatetaan kansallisia hoitosuosituksia ja alueellisesti sovittua hoidon porrastusta. OYS:n vastuualueella on neljä sairaalan ulkopuolista dialyysiyksikköä ja potilaat käyvät dialyyseissä kotipaikkaansa lähinnä olevassa dialyysiyksikössä.

Predialyysipoliklinikalla pyritään estämään munuaissairauden paheneminen lääke-, ruokavalio- liikunta ja muilla hoitovalinnoilla. Munuaistilanne saattaa vaatia dialyysejä, eli ns. keinomunuaishoitoja. Näitä potilaat voivat tehdä itsenäisesti kotona kotihemodialyysinä, peritoneaalidialyysinä tai hemodialyysinä munuaisosastolla joko itsenäisesti tai hoitajan avustamana. Dialyysihoidot ovat yleensä elinikäisiä. Joidenkin potilaiden sairaus ja tilanne on sellainen, että he saavat munuaisensiirron, jolloin dialyysejä ei enää tarvita. Kaikissa hoitomuodoissa tuetaan potilaiden omatoimisuutta siten, että hän voi itse hallita elämäänsä ja hoitojaan mahdollisimman itsenäisesti. Potilaiden hoitomuodon valintaan vaikuttaa oman näkemyksen lisäksi lääketieteellinen terveydentila ja toimintakyky.

Potilasasioita emme hoida sähköpostin välityksellä. Jos teillä on hoitosuhde tai teistä on laitettu lähete OYS:aan, ottakaa yhteyttä yllä oleviin palvelunumeroihin, Päivystystilanteessa hakeutukaa päivystykseen virka-aikana omaan terveyskeskukseen tai muulloin oman kuntanne päivystykseen. Lisätietoa Päivystyksen sivuilta.

 

Yhteystiedot

Voit jättää soittopyynnön koska tahansa, automaatti kertoo viitteellisen takaisinsoittoajan.

Puhelin Munuaispoliklinikka: 08 315 5880

Palveluaika: 
ma-pe klo 8-15.30

​Hemodialyysi vuorovastaava:
08 315 5866

Palveluaika:
ma-pe 07.00- 20.00 ja la-su 07.00- 15.00

Käyntiosoite:
Kajaanintie 50
sisäänkäynti: H
sijainti: S7, R-kerros

Postiosoite:
Somatiikan toimialue
PL 10
90029 OYS​
 


Vastuuhenkilöt:

​Erikoislääkäri Anna Salmela
Vs. Osastonhoitaja Sirpa Vaara

 Linkit

Munuaistalo