Etusivu > Palvelut > Raskaus ja synnytys > Synnytyksen jälkeen


Synnytyksen jälkeen

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Äiti-lapsiosasto 1 ja 2

Osastolla hoidetaan synnyttäneitä äitejä ja heidän vastasyntyneitä vauvojaan sekä raskaana olevia naisia. Toimintaamme ohjaavat vauvamyönteisyyden ja perhelähtöisyyden periaatteet.  Perhe siirtyy osastolle​ yleensä noin kahden tunnin kuluttua synnytyksestä. Äiti-lapsiosastolla äiti ja vauva ovat yhdessä ympäri vuorokauden. Henkilökunta ohjaa perhettä tarpeen mukaan vauvan hoidossa ja imetyksessä sekä kannustaa omatoimisuuteen. Hoitoaika osastolla suunnitellaan yksilöllisesti. Yleensä äiti ja vauva kotiutuvat osastolta neuvolaseurantaan. 

Osastolla on 1-3 hengen huoneita sekä perhehuoneita. Perhehuoneessa puoliso tai tukihenkilö voi olla äidin ja vauvan luona ympäri vuorokauden. Varauksen huoneesta voi tehdä aikaisintaan synnytysosastolla. Perhehuoneen maksu on korkeampi kuin äidin ja vauvan hoitopäivämaksu.

 

Yhteystiedot

Puhelin 
Äiti-lapsiosasto 1: 08 315 3141

Äiti-lapsiosasto 2: 08 315 3131

Vierailut

Osastolla muiden kuin puolison/tukihenkilön vierailut on edelleen kielletty.

Käyntiosoite
Kajaanintie 50, 90220 Oulu

Sisäänkäynti:  N

Yksikön sijainti: N2, 2. krs

 

Äiti-lapsipoliklinikka

Poliklinikalla hoidetaan vastasyntyneitä ja synnyttäneitä äitejä kotiutumisen jälkeen. Perhe saa tarvittaessa ajan poliklinikalle sairaalasta kotiutumisen yhteydessä.  Äiti-lapsipoliklinikalla perheen vastaanottaa kätilö ja tarvittaessa lastenlääkäri.

Yleisimmät syyt käynteihin vastasyntyneillä ovat kotiutuminen alle 48 tunnin iässä, painonkehityksen sekä keltaisuuden seuranta.  Mikäli vauva tarvitsee sinivalohoitoa, se voidaan toteuttaa turvallisesti kotona poliklinikka seurannassa.  

Äideille varataan aika poliklinikalle, kun kotiutuessa synnytyksestä on kulunut alle 36 tuntia tai hänellä on muita terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä asioista, jotka vaativat seurantaa.  

Äiti-lapsipoliklinikka on avoinna joka päivä klo 7.30-15.30.  

Postiosoite 
Oulun yliopistollinen sairaala
Äiti-lapsiosasto
PL 10
​​90029 OYS   

Vastuuhenkilöt 

Nikkinen Hilkka, vastuuyksikköpäällikkö​
Hannola Sirkka-Liisa, osastonhoitaja