Hoidossa

Yleistä

​​​​Sairaalassa varmistamme henkilöllisyytesi useaan otteeseen eri toimipisteissä kysymällä nimesi ja henkilötunnuksesi. Tarvittaessa henkilöllisyytesi voidaan varmistaa myös henkilökortista tai sinulle laitetusta tunnisterannekkeesta. Jokainen sinua hoitava tai tutkiva henkilö on velvollinen varmistamaan henkilöllisyytesi. Tämä tapahtuu oman turvallisuutesi vuoksi.

Sairaaloissamme hoitoosi voivat osallistua myös lääketieteen ja hoitotyön opiskelijat.

Jos tarvitset erityistyöntekijöiden, kuten sosiaalityöntekijän, potilasasiamiehen tai sairaalapapin palveluja, henkilökunta järjestää tapaamisen.

Matkapuhelimet ja mobiililaitteet

Matkapuhelimen käyttö on sallittua suurimmassa osassa sairaalaa. OYS:ssa on käytössä langaton vierasverkko, jonka avulla potilaat ja omaiset saavat internetyhteyden omilla mobiililaitteilla. Turvallisuussyistä mobiililaitteiden käyttö on kiellettyä tietyissä yksiköissä. Tutkimusten ja vastaanottojen aikana puhelin on hyvä pitää äänettömänä. Osastoilla puhelimen käytössä tulee ottaa huomioon muut potilaat. Vuodeosastohoidossa ollessanne voit saada oman henkilökohtaisen puhelinnumeron. Osastoille on myös suora numero.

Savuton sairaala 

Kaikki sairaalamme ovat savuttomia. Tupakointi on leikkauksen riskitekijä ja hidastaa leikkauksesta toipumista. Sairaalan kahvioissa ei myydä tupakkatuotteita, ja tupakointi on sallittu vain siihen osoitetuilla paikoilla ulkotiloissa. Potilailla on mahdollisuus nikotiinikorvaushoitoon sairaalassaoloaikanaan. Alkoholin ja muiden päihdyttävien aineiden tuonti ja nauttiminen on kielletty.

Pankkiautomaatti 

Pankkiautomaatti on Oulun yliopistollisen sairaalan B2-aulassa. Lähin Postin pakettiautomaatti sijaitsee S-marketissa (Aapistie 2). Postilaatikot sijaitsevat sairaalan A4, A6, B1, B2 -sisäänkäyntien edessä. Postimerkkejä voi ostaa B2-aulan kahviosta.

Sairaalasta löydetyt esineet toimitetaan B2-aulan neuvontaan (puh. 08 315 3106), josta ne lähetetään Pohjois-Pohjanmaan Löytötavarapalvelut Oy:lle.

Ruokailu

Sairaaloissamme potilaat ruokailevat  pääsääntöisesti vuodeosastoilla. Hyväkuntoiset potilaat voivat myös käydä ruokailemassa Kotka-, Lokki- ja Sorsa- ravintoloissa. Hoitohenkilökunta välittää ruokaa koskevat toivomukset  ja erityisruokavaliot  ravintopalveluiden henkilökunnalle.

Potilaskodin asiakkaiden ja poliklinikkapotilaiden on mahdollista ruokailla omakustanteisesti Kotka-ravintolassa (B1-sisäänkäynti, R-kerros). Käytävillä on opasteet ravintolaan.