Hoidossa

Henkilöllisyyden varmistaminen

​Sairaalassa varmistamme henkilöllisyytesi useaan otteeseen eri toimipisteissä kysymällä nimesi ja henkilötunnuksesi. Tarvittaessa hen​kilöllisyytesi voidaan varmistaa myös henkilökortista tai sinulle laitetusta tunnisterannekkeesta. Jokainen sinua hoitava tai tutkiva henkilö on velvollinen varmistamaan henkilöllisyytesi. Tämä tapahtuu oman turvallisuutesi vuoksi.

Jos tarvitset erityistyöntekijöiden, kuten sosiaalityöntekijän, potilasasiamiehen tai sairaalapapin palveluja, henkilökunta järjestää tapaamisen.

​​Opetus​​​sairaala

Oulun yliopistollinen sairaala ja Oulaskankaan sairaala toimivat on opetussairaaloina.

Lääketieteen ja hoitoalan opiskelijat voivat seurata ja osallistua hoito- ja tutkimustapahtumiin. Vastuu potilaan kokonaishoidosta on aina ohjaajalla.  Pyrimme kertomaan sinulle, milloin ja miten opiskelijat mahdollisesti osallistuvat hoitoosi ja kysymään sinulta luvan tähän. Voit vapaasti esittää meille kysymyksiä asiaan liittyen ja ilmaista kantasi. Video aiheesta 

Matkapuhelim​et

Matkapuhelimen käyttö on sallittua suurimmassa osassa sairaalaa. OYSissa on käytössä langaton vierasverkko, jonka avulla potilaat ja omaiset saavat internetyhteyden omilla laitteillaan.

Turvallisuussyistä matkapuhelimen käyttö on kiellettyä tietyissä yksiköissä. Tutkimusten ja vastaanottojen aikana puhelin on hyvä pitää äänettömänä. Osastoilla puhelimen käytössä tulee ottaa huomioon muut potilaat. Vuodeosastohoidossa ollessanne voit pyytää henkilökunnalta puhelinta lainaan.

Savuton sairaala 

Kaikki sairaalamme ovat savuttomia. Sairaalan kahvioissa ei myydä tupakkatuotteita, ja tupakointi on sallittu vain siihen osoitetuilla paikoilla ulkotiloissa. Tupakointi on leikkauksen riskitekijä  ja hidastaa leikkauksesta toipumista. Potilailla on mahdollisuus nikotiinikorvaushoitoon sairaalassaoloaikanaan. Alkoholin ja muiden päihdyttävien aineiden tuonti ja nauttiminen sairaalassa on kielletty. 

Tuoksut ja hajusteet

Vältäthän tuoksuvien tuotteiden käyttöä sairaalaan tullessasi ja sairaalahoidon aikana. Osa potilaistamme ja henkilökunnastamme voi saada vaikeita oireita hajusteista.

Pankkiautomaatti 

Ottoautomaatti on Oulun yliopistollisen sairaalan N-aulassa, 2. krs. Lähin Postin pakettiautomaatti sijaitsee S-marketissa (Aapistie 2). Postilaatikot sijaitsevat Lasten puolen ja K-sisäänkäyntien edessä. Postimerkkejä voi ostaa N-aulan kahviosta, 2. krs .

Sairaalasta löydetyt esineet toimitetaan N-aulan neuvontaan (puh. 08 315 3106), josta ne lähetetään Pohjois-Pohjanmaan Löytötavarapalvelut Oy:lle.

Ruokailu

Sairaaloissamme potilaat ruokailevat pääsääntöisesti vuodeosastoilla. Hyväkuntoiset potilaat voivat myös käydä ruokailemassa Kotka- tai Lokki-ravintoloissa. Hoitohenkilökunta välittää ruokaa koskevat toivomukset  ja erityisruokavaliot  ravintopalveluiden henkilökunnalle.

Potilaskodin asiakkaiden ja poliklinikkapotilaiden on mahdollista ruokailla omakustanteisesti Kotka-ravintolassa (N-sisäänkäynti, R-kerros). Käytävillä on opasteet ravintolaan.