Etusivu > Ammattilaisille > Perusterveydenhuolto > Ravitsemusterveys


Ravitsemusterveys

​​Ravitsemusterveyden verkosto

Pohjois-Pohjanmaan maakunnallisen ravitsemusterveyden edistämisen suunnittelua ja arviointia varten on perustettu ravitsemusterveyden verkosto, jonka jäseninä ovat Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin (PPSHP) alueen kuntien ravitsemusterapeutit ja -asiantuntijat sekä ateria- ja puhdistuspalvelujen esimiehet.  PPSHP:n johtajaylilääkäri asetti ravitsemusterveyden koordinaatioryhmän koordinoimaan tätä verkostoa. Koordinaatioryhmän toimikausi on neljä vuotta (2019-2022) ja sen tehtävänä on laatia alueellinen ravitsemusterveyden edistämisen suunnitelma. Tavoitteina seuraavalle kaksivuotiskaudelle on kouluruokailun ja ikääntyvän väestön ruokapalvelujen kehittäminen sekä ravitsemustyöryhmien perustaminen kuntiin.

Koordinaatioryhmän puheenjohtaja valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan ja vuosina 2019-2020 puheenjohtajana toimii suunnittelija Karita Pesonen Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymästä ja sihteerinä terveyden edistämisen koordinaattori Leea Järvi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin perusterveydenhuollon yksiköstä.

 

Koordinaatioryhmän muut jäsenet ovat:

Soile Haataja, tuotantokoordinaattori, Oulun Tilapalvelut -liikelaitos
Päivi Hirsso, vastuuyksikön johtaja, PPSHP, perusterveydenhuollon yksikkö
Sirpa Hyyrönmäki, projektityöntekijä, PPSHP, perusterveydenhuollon yksikkö
Henna Kallio, ravitsemusterapeutti, Oulun kaupunki
Eija Kangasoja, palvelujohtaja, Ylivieskan kaupunki
Kaisa Ketonen, ravitsemussuunnittelija, Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Mira Naamanka, ravitsemusterapeutti, Kuusamon kaupunki
Mira Raappana, tuotannon suunnittelija, Oulun Tuotantokeittiö Oy
Tanja Seppä, ravitsemusterapeutti, Oulun kaupunki, hyvinvointipalvelut
Marja-Leena Silaste, ravitsemussuunnittelija, PPSHP, ravintopalvelut
Sami Tuohimaa, ateria- ja puhdistuspalvelupäällikkö, Kempeleen kunta

 

blueberry-3827402_1920.jpg

 Content Editor ‭[4]‬

​Valtion ravitsemusneuvottelukunta esittää kannanotossaan (2019), että kunnan tulee huolehtia yhdessä alueen muiden toimijoiden kanssa asukkaittensa ravitsemusterveyden edistämisestä.

Hyvän ravitsemuksen edistäminen on olennainen osa kunnan lakisääteistä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työtä. Hyvä ravitsemus edistää asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia sekä luo alueellista elinvoimaa laaja-alaisesti, kauaskantoisin vaikutuksin.