Etusivu > Palvelut > Sisätaudit > Medisiininen päiväsairaala


Medisiininen päiväsairaala

Medisiininen päiväsairaala on avohoitoyksikkö, joka palvelee oman tulosalueensa erikoisaloja. Päiväsairaala tekee sujuvaa yhteistyötä eri yksiköiden kanssa potilaiden parhaaksi. Hoito toteutetaan potilasturvallisesti, asiakaslähtöisesti ja oikea-aikaisesti.

Medisiinisen päiväsairaalan potilaille tehdään sydämen varjoainekuvauksia, pallolaajennushoitoja, rytmihäiriöiden diagnostiikkaa ja hoitoja sekä tahdistimen asennuksia. Yksikössä hoidetaan kuvantamistutkimuksissa käyviä potilaita, joilta otetaan toimenpiteen yhteydessä näyte joko ohuella neulalla (ONB=ohutneulanäyte) tai hieman paksummalla neulalla (KNB=paksu- tai karkeaneulanäyte). Anestesiassa tehtävät mahalaukun ja suoliston tähystystutkimukset toteutetaan päiväsairaalan kautta. Lisäksi päiväsairaalassa annetaan useita erilaisia suonensisäisiä (i.v) lääkehoitoja.

Päiväsairaala toteuttaa hoitavan lääkärin suunnittelemat tutkimukset ja ennalta määrätyn hoidon. Tutkimuksiin ja toimenpiteisiin liittyvä valmistelu, seuranta sekä kotiutus tapahtuvat päiväsairaalan hoitohenkilökunnan toimesta.

Yhteystiedot

Puhelin: 08 315 8457

Palveluaika: 
ma–pe klo 07–20

Käyntiosoite:
Kajaanintie 50
sisäänkäynti: S
sijainti: S4, 2.krs

Postiosoite:
Medisiininen tulosalue
PL 20
90029 OYS​

Vastuuhenkilöt:

erikoislääkäri Kari Kaikkonen
osastonhoitaja Anna-Kaisa Katiska-Riihiaho