Etusivu > Palvelut > Apuvälinepalvelut > Lasten kuulokeskus


Lasten kuulokeskus

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Pienten lasten kuulontutkimukset ja kuulon kuntoutus OYSin erityisvastuualueella on keskitetty Lasten kuulokeskukseen.

Lapsille tehdään kuulontutkimuksia vastasyntyneestä lähtien. Jos lapsella todetaan kuntoutusta vaativa kuulonalenema, hän saa käyttöönsä kuulokojeet tai sisäkorvaistutteet.  Lapsen kuulon kuntoutusta seurataan ja tuetaan Lasten kuulokeskuksessa.

Lapsen kuulonalenema voi vaikuttaa puheen- ja kielenkehitykseen ja sitä kautta oppimiseen. Tämän vuoksi on tärkeää, että mahdollinen kuulonalenema todetaan ajoissa eikä kuulon kuntoutuksen aloitus viivästy.

Lasten kuulokeskuksessa työskentelee moniammatillinen työryhmä, johon kuuluvat muun muassa foniatrian erikoislääkäri, puheterapeutti, audiologi, audionomi, sairaanhoitaja, kuntoutusohjaaja, sairaalainsinööri ja korvakappalevalmistaja. 

Lasten kuulokeskuksen odotustilassa voi säilyttää eväitä ja ruokailla. Sairaalassa on myös kahvio- ja ravintolapalveluita. Pysäköintitilaa löytyy Medipoliksen viereiseltä parkkipaikalta, Avohoitotalon parkkitalosta ja Rauhaparkista. Pysäköinti on maksullista. Yöpyminen on mahdollista Potilaskodissa.

 

Yhteystiedot

Lasten kuulokeskus on avoinna ma – pe klo 8–16.

​Puhelin:

08 315 3430

Soittoaika   ma - pe    klo 7-14

Käytössämme on takaisinsoittopalvelu.​


0400 287 759 / OYS kuntoutusohjaaja (alle kouluikäiset)

040 5960 989 / OYS kuntoutusohjaaja (kouluikäiset) 

Käyntiosoite:

Kiviharjuntie 11, 2. krs.
Medipolis
90220 Oulu

Postiosoite:      

OYS /Lasten kuulokeskus
PL 10​
90029 OYS​