Etusivu > Palvelut > Oulaskangas > Kirurgia


Kirurgia

​​​Kirurgian osasto 

Osastollamme on 18 potilaspaikkaa ja 5-paikkainen valvontahuone, jossa hoidamme potilaita tekonivelleikkauksen jälkeen ensimmäisen yön yli. Hoidamme ortopedian ja traumatologian, urologian,gastrokirurgian ja yleiskirurgian erikoisalojen potilaita. Potilaat tulevat osastolle pääsääntöisesti leikkauksen jälkeen. Päivystyksen kautta tulee myös potilaita toimenpiteiden valmistelua ja lisätutkimuksia varten. Osastolla käy myös haavapotilaita päiväkäynnillä kirurgin arvioinnissa ja haavahoidossa. 
Suurelta osin hoidamme ja kuntoutamme polven ja lonkan tekonivelleikkauspotilaita leikkauksen jälkeen yhdessä fysioterapeuttiemme kanssa. Hoitotyössä korostuu hyvä kivun hoito ja leikkauksen jälkeinen seuranta.

Vuosittain sairaalassamme tehdään liki 900 polven ja lonkan tekonivelleikkausta. Sairaalamme toimii myös opetussairaalana, joten lääketieteen ja hoitotyön opiskelijat ovat tervetulleita harjoittelujaksolle.

 

Vastuuhenkilöt 

Saarenpää Ismo, vastuuyksikön päällikkö

Ylimäki Saija, vs osastonhoitaja

 

Kirurgian poliklinikka 

​Palvelemme ortopedian ja traumatologian, urologian,gastrokirurgian ja yleiskirurgian erikoisaloilla. Kirurgian poliklinikalla tehdään myös ENMG eli hermo-ja lihastoiminta-tutkimuksia.Poliklinikallamme tekonivelleikkaukseen tulevat potilaat käyvät leikkausta edeltävässä arvioinnissa ja ohjauksessa. Poliklinikalla työskentelee myös uroterapeutti, jonka vastaanotolla saa yksilöllistä ohjausta uroterapiaan liittyvissä asioissa.

Vastuuhenkilöt

​Saarenpää Ismo, vastuuyksikön päällikkö
Jylkkä Marja, vs. osastonhoitaja 

 

Päiväkirurgian osasto

​Sairaalamme suunniteltuun leikkaukseen tulevat potilaat ilmoittautuvat päiväkirurgian osastolla, jossa sairaanhoitaja haastattelee potilaan ja tekee tarvittavat leikkausvalmistelut. Anestesiahoitaja hakee potilaan vuorollaan leikkaukseen. Potilaat siirtyvät leikkauksen jälkeen heräämöstä hoitoon vuodeosastolle tai päiväkirurgian osastolle. Päiväkirurginen potilas kotiutuu voinnin mukaan aikaisintaan kahden tunnin kuluttua leikkauksesta seurannan ja ohjauksen jälkeen. Potilaalla täytyy olla saattaja kotiin lähtiessä ja kotona aikuinen seurana seuraavaan päivään. Joskus potilaan vointi edellyttää jäämistä sairaalaan tai siirtymistä oman paikkakunnan terveyskeskukseen yön yli.  


Toivio Tuukka, vastuuyksikön päällikkö
Koskenlaine Riitta, osastonhoitaja

 Yhteystiedot

Leikkaushoidonvaraajat

Vain leikkausajanvaraukseen liittyvät asiat.

Puhelin 08 315 7650

Osasto

Puhelin  08 315 7741/ sairaanhoitaja  

Sisäänkäynti  A-käyntiovi, 2. kerros 

Poliklinikka

Puhelin  08 315 7732 /osastonsihteeri

Puhelin 08 315 7911/ sairaanhoitaja

Palveluaika  ma-pe klo 8-16 

Sisäänkäynti  A-käyntiovi, 2. kerros 

Päiväkirurgia

Puhelin  08 315 7661/ osastonsihteeri 

Puhelin  08 315 7671/ hoitaja 

Palveluaika  ma -pe klo 7- 18 

Sisäänkäynti  A-käyntiovi, 1. kerros 

Käyntiosoite 
Oulaistenkatu 5, 86300 Oulainen 

Postiosoite 
Oulaskankaan sairaala, PL 100, 86301 Oulainen 

 Linkit