Etusivu > Ensihoito ja päivystys > Päivystys > Potilaana päivystyksessä


Potilaana päivystyksessä

​Ilmoittautuminen

Päivystykseen ilmoittaudutaan ilmoittautumisautomaatilla henkilökortilla tai syöttämällä henkilötunnus. Tämän jälkeen sinut kutsutaan vuoronumerolla hoidontarpeen arviointiin.

Käyntimaksut

Käteistä rahaa ei päivystyksessä asioimiseen tarvita, käyntimaksusta lähetetään lasku kotiin.

Oulun seudun ja Oulaskankaan sairaalan yhteispäivystyksen terveyskeskusmaksut: peritään 18 vuotta täyttäneiltä

Arkisin klo 20.00 – 8.00 sekä lauantaisin, sunnuntaisin ja pyhäpäivinä

41,80 euroa   jokaiselta käynniltä lääkärin vastaanotosta

25,00 euroa   jokaiselta käynniltä sairaanhoitajan vastaanotosta

Arkisin klo 8.00 – 20.00 muille kuin sopimuskuntien asukkaille

20,9​0 euroa   jokaiselta käynniltä lääkärin ja hoitajan vastaanotosta

Arkisin klo 8.00 – 20.00 sopimuskuntien asukkaille oma terveyskeskus laskuttaa ja lähettää terveyskeskuslaskun kotiin.

Oulun seudun yhteispäivystyksen sopimuskuntia ovat Hailuoto, Ii, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäntä, Tyrnävä, Siikalatva, Utajärvi ja Vaala. Oulaskankaan sairaalan yhteispäivystyksen sopimuskuntia ovat Alavieska, Haapavesi, Haapajärvi, Kalajoki, Kärsämäki, Merijärvi, Nivala, Oulainen, Pyhäjärvi, Sievi ja Ylivieska.

Reseptien uusiminen

Oulun seudun yhteispäivystyksessä ei uusita rauhoittavien lääkkeiden ja muiden pääasiallisesti keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden reseptejä!

Em. tyyppiset lääkemääräykset tulee uusia vakituisen hoitavan lääkärin (esim. oman terveyskeskuslääkärin) vastaanotolla virka-aikana. Oulun seudun yhteispäivystyksessä ei uusita myöskään muita ei-kiireellisiä lääkemääräyksiä, vaan niidenkin uusiminen tapahtuu virka-aikana oman hoitavan lääkärin toimesta.

Palvelut

Yhteispäivystyksen istuma-aulassa on kolikoilla toimivia juoma- ja välipala-automaatteja.

Yhteispäivystyksen tiloissa on rahanvaihtoa varten automaatti aulassa 4​.

OYS:n kahvioiden aukioloajat

Turvallisuus

Yhteispäivystyksen turvallisuudesta huolehditaan kamera- ja kulunvalvonnalla sekä ympärivuorokautisella vartioinnilla. Yhteispäivystyksen tiloissa on myös turvahälyttimiä.

Omaiset ja saattajat

Yhteispäivystyksen seurantatilat ovat hoitotiloja. ​Vallitsevan koronatilanteen vuoksi joudumme rajoittamaan omaisten läsnäoloa päivystyksessä. Jos potilaana on esimerkiksi lapsi tai muistisairas henkilö voi saattaja yleisohjeistuksesta poiketen olla mukana päivystyskäynnin ajan.

Miksi lääkärin vastaanotolle pääsyä joutuu odottamaan?

Jonotusaikaan ja -tilanteeseen vaikuttavat mm. potilaiden määrä päivystyksessä, potilaiden hoidon kiireellisyys ja vaativuus, puhelinkonsultaatiot sekä yhteistyö esim. poliisin kanssa.

Ruuhkautumisesta johtuen odotusajat voivat aika ajoin olla pitkiä, jopa useita tunteja.

Potilaat joutuvat joskus myös odottamaan lääkärin määräämiä laboratorio-, röntgen- ym. tutkimuksia ja näiden tuloksien valmistumista. Lääkäri tarvitsee tutkimustuloksia voidakseen päättää potilaan jatkohoidosta. Jos odotusaika tuntuu liian pitkältä, kysykää arviota, miksi ja miten kauan joudutte vielä odottamaan.

Keneltä voi kysyä hoitoon liittyvistä asioista päivystyksessä

Omaan tai omaisenne hoitoon liittyvistä asioista saatte nopeimmin tietoa kysymällä asiasta asiakaspalvelupisteestä tai soittamalla asiakaspalvelusihteerille 08 315 2688 tai hoitavan tiimin sairaanhoitajalta.