Sairaalaan tulo

​​​Sairaalaan tullaan saadun kutsun mukaisesti. Päivystyshoitoa tarvitsevat potilaat tulevat päivystyspoliklinikoiden kautta ja synnyttäjät synnytysvastaanoton kautta. Päivystyspoliklinikat ja synnytysvastaanotto ovat avoinna läpi vuorokauden.

Lue kutsukirje huolellisesti. Siinä kerrotaan milloin ja minne tulet, ja missä ilmoittaudut ja miten valmistaudut ennen sairaalan tuloasi.

Ota mukaasi sairaalaan kutsussa mainitut asiat. Huomioithan, että sairaalassa ollessasi vastaat itse mukaan ottamistasi tavaroista. Jätä kotiin ehdottomasti suuret rahasummat, arvoesineet ja korut, sillä sairaala ei vastaa niistä. Mikäli vointisi tai sairautesi vuoksi et kykene huolehtimaan mukana olevasta omaisuudestasi, niin henkilökunta huolehtii niiden säilytyksestä.

Varaa riittävästi aikaa poliklinikkakäyntiin. Kiireellistä hoitoa vaativat potilaat voivat aiheuttaa muutoksia työjärjestykseen.

 

Esteen sattuessa

Jos et voi tulla esteen takia sairaalahoitoon sovittuna aikana, ilmoitathan välittömästi siitä kutsun lähettäneeseen yksikköön, jotta tilalle voidaan kutsua toinen potilas. Peruuttamatta jätetystä aikavarauksesta peritään asetuksen mukainen peruutusmaksu.

Tarttuva tauti, nuha, yskä tai kuume ovat yleensä esteenä esimerkiksi leikkaukselle tai erikoistutkimukselle.