Meidän sairaala -ideahaaste

Tule ideoimaan uuden sairaalan ilmettä!

 

OYS2030 on pohjoissuomalaisten oma yliopistosairaala ja on tärkeää, että myös sen tilat tuntuvat omalta. Ideahaasteen pohjalta suunnitellaan uuden sairaalan sisustusta ja taiteellista ilmettä, joiden on toivottu käsittelevän luontoa ja paikallisuutta. Nämä teemat nousivat esiin aiemmassa ideahaasteessa.

 

Kerro 31.3.2021 mennessä, mikä edustaa sinulle pohjoispohjalaisuutta ja pohjoisuutta? Voit hyödyntää vastauksissasi oheisia teemallisia kysymyksiä:

1. Merkittävin maisema

Mikä pohjoissuomalainen maisema on lähellä sydäntäsi? Onko esimerkiksi jokin näkymä, joenmutka tai rakennus sinulle erityisen merkittävä?

2. Kiehtovin kasvi

Mikä pohjoissuomalainen kasvi kuvastaa parhaiten aluettamme? Kasvaako se luonnossa villinä ja vapaana vai tuoko se leivän pöytään?

3. Vetoavin eläin

Mikä eläinlaji edustaa parhaiten pohjoista suomea? Puhutteleeko sinua vaikkapa eläimen voima, herkkyys tai älykkyys?

4. Tyypillisin tyyppi

Millainen ihmishahmo on tyypillinen tai omaleimainen pohjoissuomalainen? Onko hän esimerkiksi tietyn ammatin tai harrastuksen edustaja vai mielikuvituksen tuotetta?

5. Vaikuttavin teko

Mikä teko herättää positiivisia tunteita ja lisää pohjoissuomalaista kotiseutuylpeyttä? Löytyykö se esimerkiksi urheilun saralta, innovaatiotoiminnasta tai tutkimuksen parista?

6. Oma näkökulma

Jäikö jokin mainitsematta? Kerro, mikä muu ilmentää mielestäsi pohjoisuutta?

Osallistumalla ideahaasteeseen luovutat Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirille oikeuden hyödyntää lähettämiäsi vastauksia mm. tiedottamisessa sekä uuden sairaalan sisustuksen, kuviomaailman ja taidesuunnitelman työstämisessä ilman erillistä sopimusta tai korvausta. Tietoja käsitellään tietoturvallisesti, eikä niitä luovuteta rekisterinpitäjän (PPSHP) ulkopuolelle. Voit peruuttaa antamasi suostumuksen tai käyttää henkilötietojen käsittelyyn liittyviä oikeuksiasi olemalla yhteydessä taidesuunnittelija Taija Sailioon, taija.sailio(at)ppshp.fi.

 

Jätä ideasi 31.3.2021 mennessä

PPSHP:n in​​novaatioalus​​​ta​lle

 

Kiitos, että osallistut ideointiin kanssamme! 

Lisätietoja: 

Taija Sailio, taidesuunnittelija, PPSHP, taija.sailio(at)ppshp.fi  

Tarja Kekäläinen, taidesuunnittelija, PPSHP, tarja.kekalainen(at)ppshp.fi