Etusivu > Palvelut > Reumasairaudet > Reumapoliklinikka


Reumapoliklinikat

​​Reumatautien poliklinikka

Reumatautien poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan potilaita, joilla on erilaisia tuki- ja liikuntaelinsairauksia, pääasiassa tulehduksellisia reumatauteja. Poliklinikalla työskentelee päivittäin kahdesta kolmeen reumalääkäriä ja sairaanhoitajaa. Sairaanhoitajan työhön sisältyy itsenäinen hoitajavastaanotto ja puhelintunti.

Potilaat tulevat lääkärin lähetteellä tai konsultaationa perusterveydenhuollosta, työterveyshuollosta, yksityislääkäreiltä tai muista sairaaloista kansallisesti sovittujen hoitoon pääsykriteereiden mukaisesti. Potilaiden hoitolinjoissa noudatetaan perusterveydenhuollon kanssa sovittua hoidon porrastusta, alueellisia hoitoketjuja sekä kansallisia käypähoitosuosituksia.

 

Yhteystiedot

Hoidolliset asiat 08 315 4223
- soittoaika klo 8-12

Osastonsihteeri  08 315 4205
- soittoaika ma-pe klo 8–13
(ajanvarauksiin, todistuksiin ja laskutuksiin liittyvät asiat)

Suonensisäisesti biologista lääkettä saavat​
Sairaanhoitaja 08 315 3086 
- soittoaika  ma-pe  klo 7-15

Vastuuhenkilö apulaisylilääkäri Anna Karjalainen

 

Reumaortopedian poliklinikka

Reumaortopedian poliklinikalla on kolmen erikoislääkärin ja ortopediaan erikoistuvan lääkärin vastaanotto. Reumaortopedian poliklinikka on aikuispotilaiden lähete- ja jälkitarkastuspoliklinikka, jonne potilaat tulevat joko lähetteellä tai konsultaatioon OYS:n koko erityisvastuualueelta.

Reumaortopedinen sairaanhoitaja vastaa potilaiden poliklinikka- ja leikkausaikojen suunnittelusta. Reumayksikössä järjestetään myös eri reumasairauksia sairastaville potilaille moniammatillisesti toteutettuja ensitietopäiviä. Reumapoliklinikoiden välittömässä läheisyydessä toimivat fysioterapeutit, toimintaterapeutit, jalkaterapeutti, sosiaalityöntekijä ja kuntoutusohjaaja.

 

Yhteystiedot

Sairaanhoitaja  08 315 6108
- soittoaika ma - pe klo 8-9

Osastonsihteeri 08 315 4205
- soittoaika ma-pe klo 8.00–13.00 (ajanvarauksiin, todistuksiin ja laskutuksiin liittyvät asiat)

Käyntiosoite

Sisäänkäynti: G
Yksikön sijainti: 4.krs​
​Kiviharjuntie 9​

​Yleistä sijainneista (mm. kartat, pohjapiirrokset, muutokset, aukioloajat) ja yhteystiedoista sivuston yläreunan linkeissä.

Postiosoite  
Osasto 10​
PL 10
90029 OYS


Vastuuhenkilö  Tomi Nousiainen