Etusivu > Palvelut > Psykiatria > Osasto 85


Osasto 85

Varhaiskuntoutusyksikkö tarjoaa nuorten aikuisten kuntouttavan hoidon tarpeenarviointia, suunnittelua ja toteutusta. Toiminta tapahtuu yhteistyössä potilaan ja hänen läheistensä sekä koko auttajaverkoston kanssa. Varhaiskuntoutuksen tavoitteena on riittävän hoidon ja tukiverkoston rakentaminen tukemaan tervehtymistä ja estämään sairauden uusiutumista.

Auttamistoimenpiteet toteutetaan joko avo- tai osastohoitona yksilöllisen tarvearvioinnin perusteella. Hoidon ja kuntoutuksen keinoina ovat yhteisen ymmärryksen hakeminen ongelmien luonteesta ns. psykoedukaatio, lääkehoito, terapeuttiset keskustelut, kognitiivisen psykoterapian harjoitteet, tietoisuustaitoharjoitteet ja arjen taitojen harjoittelu. Lisäksi oireenhallinta ohjelmia eri sairausryhmille, sosiaalistentaitojen harjoitteluryhmä ja luovia menetelmiä käyttäviä ryhmiä kuten kuvanteko ja kirjallisuus.

Jatkohoidon suunnittelun ja toteutuksen keinoina lisäksi: intervallihoidot, kotikäynnit ja opiskeluun tukeminen yhteistyössä oppilaitosten kanssa.

Varhaiskuntoutusyksikköön hakeudutaan lääkärin lähetteellä.

Yhteystiedot

​Lakeuden varhaiskuntoutusyksikkö on OYS:n Psykiatrian tulosalueen Limingassa sijaitseva yksikkö.

Puhelin:
Osastonhoitaja 040 707 8512
Sihteeri 040 181 3436
Osasto 0400 895 245
Fax. 08 563 8629

Käynti- ja postiosoite:
Lakeuden varhaiskuntoutusyksikkö 85
Jyväskyläntie 55 B
91930 ALA-TEMMES