Etusivu > Palvelut > Lapset ja nuoret > Lastenneurologia > Lastenneurologian poliklinikka


Lastenneurologian poliklinikka

​Lastenneurologian poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan 0-18 vuotiaita lapsia ja nuoria, joilla epäillään tai on todettu kehityksen ongelmia ja/tai neurologisia oireita tai sairauksia, kuten epilepsia, migreeni, keskushermoston kehityshäiriöitä, aivo-ja selkäydinvammoja, erilaisia aivojen, hermojen ja lihasten sairauksia sekä perinnöllisiä neurologisia sairauksia. Hoitoon ja kuntoutuksen suunnitteluun osallistuu moniammatillinen työryhmä lapsen tarpeista riippuen. Tutkimus- ja hoitojaksot voivat koostua yhdestä tai useamman päivän hoitokokonaisuuksista.

Polikliininen hoito tarkoittaa, että lapsen ei tarvitse yöpyä sairaalassa ja hoito ja tutkimukset ajoittuvat 7.30-16.00 väliselle ajalle. Osa poliklinikka toiminnastamme sijaitsee lastenneurologian vuodeosaston 65 tiloissa, jolloin informoimme teitä vastaanoton tiloista erikseen.

Poliklinikalla lapsen/nuoren mukana on vanhempi tai muu huoltaja. Saavuttuanne lastenneurologian poliklinikalle, ilmoittautukaa lapsen KELA-kortilla tai ajanvarauskirjeen alla olevalla sähköisellä tunnisteella ilmoittautumisautomaatille. Tämän jälkeen voitte istua odottamaan kutsua vastaanotolle.

Lapsen hoitoon osallistuvat lapsen tutkimustarpeista riippuen lääkärit, sairaanhoitajat, puhe-, toiminta- ja fysioterapeutit, psykologit, kuntoutusohjaajat ja sosiaalityöntekijät. Lapsen sairauden selvittämiseksi lapselle voidaan tehdä erilaisia tutkimuksia, kuten EEG, magneettitutkimus, laboratorionäytteitä jne. Huolehdithan, että matkapuhelimenne hälytysäänet ovat suljettuina kaikissa vastaanottotilanteissa.

Kotiin lähetettyyn ajanvarausohjelmaan voi tulla muutoksia, joista kerromme teille tarvittaessa. Poliklinikalla lapselle on nimetty hoitaja. Häneltä tai muilta hoitajilta voitte aina kysyä, jos jokin asia askarruttaa mieltä.

Poliklinikalla on oleskelu- ja leikkitiloja, joissa voitte viettää aikaa ja levähtää tutkimusten välillä. Ruokailutilan vieressä on leikkihuone, jossa on erilaisia pelejä ja piirustusvälineitä. Poliklinikalle voi tuoda myös omaa ajanvietettä. Sairaalassa on ilmainen WLAN-verkko.

Poliklinikkakäynti ei sisällä lapsen ruokailua, mutta lapsen ja perheen käyttöön on järjestetty taukotila, jossa voitte säilyttää, lämmittää ja syödä eväitä. Huoneessa on lisäksi kahvinkeittomahdollisuus. Sairaalassa on myös kahvio- ja ravintolapalveluita, jotka ovat käytössänne.

Ohjeita potilaille ja vierailijoille   

Ajanvarauksiin liittyvissä kysymyksissä voi soittaa osastonsihteereille p. 08 315 5130.

Muissa lapsenne neurologisen sairauden hoitoon liittyvissä asioissa auttaa sairaanhoitaja ma-pe klo 13-15 p. 08 315 5727. 

Soittoasioihin, jotka edellyttävät lääkärin kannanottoa, vastaaminen vie useampia päiviä, sillä palvelemme ensisijaisesti poliklinikalla paikalla olevia potilaita.

Kiireellisissä lapsenne akuutteihin oireisiin liittyvissä huolissa voitte soittaa lastenneurologian vuodeosaston 65 sairaanhoitajalle puhelin. 08 315 5068, joka palvelee ympäri vuorokauden myös viikonloppuisin. Mikäli lapsellanne on hätätilanne, ottakaa yhteys alueenne päivystykseen tai tarvittaessa hätäkeskukseen.

 

Yhteystiedot

Puhelin  08 315 5130 

Soittoaika  ma-pe 07.30-15.00 

Palveluaika  08.00-16.00 

Käyntiosoite 
Kajaanintie 50, 90220 Oulu 

Sisäänkäynti  A4-ovi, R-kerros 

Postiosoite 
Lasten ja naisten tulosalue, PL 23, 90029 OYS 

 

Vastuuhenkilöt 

Olsén Päivi, erikoislääkäri 
Sipilä Mari, osastonhoitaja