Etusivu > Palvelut > Lapset ja nuoret > Lastenneurologia > Lastenneurologian osasto 65


Lastenneurologian osasto

Lastenneurologian osastolla  tutkitaan, hoidetaan ja kuntoutetaan 0-18-vuotiaita lapsia ja nuoria, joilla epäillään tai on todettu kehityksen viivettä, neurologisia oireita, sairautta tai vammaa. Potilailla hoidettavia oireita ovat akuutit neurologiset oireet, kuten aivoperäiset kohtaukset, vaikeat pääkivut, tuntohäiriöt sekä lapsen sairauteen liittyvät voinnin ja toimintakyvyn muutokset, jotka edellyttävät sairaalahoitoa. Osastolla hoidettavia sairauksia ovat mm. epilepsia, vaikea migreeni, aineenvaihdunta- ja lihassairaudet, liikehäiriöt sekä vaikeiden vammojen varhaiskuntoutus.  Osasto on auki 24 tuntia vuorokaudessa, myös viikonloppuisin.

Saavuttuanne osastolle  ilmoittautukaa Kela-kortilla tai lapsen ajanvarauskirjeessä olevalla sähköisellä tunnisteella ilmoittautumisautomaattiin ja istuutukaa osaston aulaan odottamaan.

Sen jälkeen hoitaja ottaa teidät vastaan ja kertoo osaston toiminnasta, tiloista ja lapsen hoitosuunnitelmasta.  Lapsen hoitoon voi osallistua moniammatillinen työryhmä lapsen tarpeista riippuen. Lapsenne hoito, tarvittavat tutkimukset, terapiat ja kuntoutus suunnitellaan yksiköllisesti ja kerromme niistä teille saapuessanne ja jakson aikana. Huolehdittehan, että matkapuhelimen hälytysäänet ovat suljettuna kaikissa vastaanotto ja hoitotilanteissa. 

Toivomme, että osallistutte lapsenne hoitoon osastolla ja olette lapsenne tukena sairaalahoidon aikana. Erityisen tärkeää vanhemman läsnäolo on lääkärin kierrolla lapsenne hoidon yhteisen suunnittelun vuoksi. Toisen vanhemmista olisi tärkeää yöpyä lapsen luona osastolla. Toisen vanhemman on mahdollista varata yösija OYS:n potilaskodista.

Osastollamme on leikkihuone lapsille ja nuorille varattu oma tila leikkiin, pelailuun ja muuhun toimintaan. Sairaalassa on maksuton WLAN-verkko. Sairaalassa voi vierailla vapaasti päivällä ja illalla, vierailijoiden toivomme poistuvan klo 21.00 mennessä.  

Osastolla on kahvihuone vanhemmille. Kahvihuoneessa on jääkaappi omien ruokien säilyttämiseen ja mikroaaltouuni ruokien lämmittämiseen sekä kahvin/teen keittomahdollisuus. Lapsille tulevan ruokakärryn mukana myös vanhempi voi tilata itselleen maksullisen lounaan/päivällisen. Tästä saatte lisätietoa henkilökunnalta. Sairaalan ravintoloissa on kahvio- ja lounasravintolapalvelua myös potilaille/omaisille. 

Voinnin, tutkimusohjelman ja sään salliessa voitte ulkoilla lapsenne kanssa sairaalan ympäristössä, kunhan ilmoitatte siitä hoitajalle.

 

Ohjeita potilaille ja vierailijoille 

Ajanvaraukseen liittyvissä asioissa voitte soittaa osastonsihteerille p. 08 315 5245. Muissa lapsenne neurologisen sairauden hoitoon liittyvissä kysymyksissä yhteydenotot sairaanhoitajille p. 08 315 5068. Sairaanhoitaja keskustelee yhteydenottoanne koskevasta asiasta lääkärin kanssa ja teihin otetaan yhteyttä lähipäivien aikana, kun asia on käsitelty. Asian kiireellisyyden arvioinnista vastaa osaston lääkäri. Mikäli lapsellanne on hätätilanne ottakaa yhteys alueenne päivystykseen tai tarvittaessa hätäkeskukseen.

 

Yhteystiedot

Puhelin 08 315 5245 

Päivystyspuhelin  08 315 5068 

Käyntiosoite 
Kajaanintie 50, 90220 Oulu 

Sisäänkäynti  LA

Yksikön sijainti: L4, 1krs

Postiosoite
Oulun yliopistollinen sairaala

Lastenneurologian osasto ​

PL 23

​90029 OYS

 

Vastuuhenkilöt

Uusimaa Johanna , osastonylilääkäri
Mäkelä Mailis, osastonhoitaja