Etusivu > Palvelut > Apuvälinepalvelut > Näkökeskus


Näkökeskus

Näkökeskuksen asiakkaaksi ohjautuminen

Näkökeskus on pääsääntöisesti kuntouttava yksikkö eikä suorita rutiininomaista silmäsairauksien diagnostiikkaan tai hoitoon liittyvää toimintaa. Näkökeskukseen tullaan silmälääkärin tai muun lääkärin lähetteellä.

Näkökeskuksessa ohjataan näkövammaisia henkilöitä hyödyntämään jäljellä olevaa näköään siten, että lukeminen, kirjoittaminen ja muu työskentely onnistuisi apuvälineiden avulla mahdollisimman hyvin. Heikkonäköisten apuvälineinä sovitetaan asiakkaalle yksilöllisesti erilaisia optisia apuvälineitä. Näkökeskuksessa testataan tarvittaessa suurentavien lukulaitteiden käyttöä. Tarvittavat apuvälineet asiakas saa lainaksi näkökeskuksen kautta. Ohjausta annetaan myös näkökeskuksen ulkopuolella esim. kotona, päivähoitopaikoissa, kouluissa ja työpaikoilla apuvälineiden käytössä, liikkumistaidossa sekä päivittäisissä toiminnoissa. Näkökeskus järjestää myös alueellisia sopeutumisvalmennuskursseja näkövammaisille.


 

​Yhteystiedot

Näkökeskuksen apuvälinelainaamo

Käyntiosoite:

Sisäänkäynti: M
Yksikön sijainti: 4​.krs​

​Yleistä sijainneista (mm. kartat, pohjapiirrokset, muutokset, aukioloajat) ja yhteystiedoista sivuston yläreunan linkeissä.

Kiviharjuntie 11, Medipolis
90220 Oulu

Postiosoite: 
Näkökeskus
PL 21
90029 OYS

Puhelin: 08 315 3307
Soittoaika: ma-pe 6-14
​