Etusivu > Palvelut > Syöpätaudit ja sädehoito > Sädehoidon yksikkö


Sädehoidon yksikkö

​Sädehoidon yksikkö on ainoa sädehoitoa antava yksikkö Pohjois-Suomen alueella. Sädehoitoa käytetään syövän hoidossa joko parantavana tai oireita lievittävänä hoitona.

Sädehoitoon tullaan lääkärin lähetteellä. Jokaisen potilaan hoito suunnitellaan ja toteutetaan yksilöllisesti. Tähän osallistuvat lääkärit, fyysikot ja röntgenhoitajat.

Hoidonsuunnittelussa käytetään apuna tietokonekuvausta ja tarpeen mukaan muita kuvantamistutkimuksia. Käytössämme ovat uusimmat hoitotekniikat, joilla sädehoito voidaan kohdistaa tarkasti halutulle alueelle ja samalla suojata ympäröiviä terveitä kudoksia.

Ulkoista sädehoitoa annetaan OYS:ssa neljällä sädehoitolaitteella 100-150 potilaalle arkipäivisin.  Käytössä on myös laite kudoksensisäisiä sädehoitoja varten. Potilaan hoitojakson pituus vaihtelee yhdestä hoitokerrasta kahdeksaan viikkoon. Suurin osa sädehoidoista voidaan toteuttaa avohoitona.

Yksikössämme tehdään jatkuvaa kehittämistyötä ja tutkimusta sekä koulutetaan uusia terveydenhuollon ja  sädehoidon ammattilaisia.

 

Yhteystiedot

Puhelin: 08 315 3234

Soittoaika: ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

Palveluaika: ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

Käyntiosoite:
​Kajaanintie 50
sisäänkäynti: N
sijainti: N4, R-kerros

Postiosoite:
Somatiikan toimialue​
PL 1​0
90029 OYS

 

Vastuuhenkilöt:
erikoislääkäri Merja Korpela
ylifyysikko Juha Nikkinen
osastonhoitaja Katja Heikkinen