Etusivu > Palvelut > Raskaus ja synnytys


Raskaus ja synnytys

​​​​​Synnytysvalmennukset

Koronatilanteesta johtuen synnytysvalmennukset pidetään toistaiseksi etänä. Synnytysvalmennusajat ja -materiaalia löydät synnytys-sivulta​.

Koronaohjeita synnyttäjille ja tukihenkilöille

Tullessasi synnyttäjien vastaanotolle sinä ja tukihenkilösi saatte maskin. Muistutamme myös, että tukihenkilöllä ei saa olla hengitystieoireita tullessaan mukaan synnytykseen ja vierailulle sairaalaan.​ Henkilökuntamme käyttää maskeja suositusten mukaisesti. ​

Hengitystieoireeton tukihenkilö voi olla mukana synnytyssalissa koko synnytyksen ajan ja syntymän jälkeen tarvittavan seurannan ajan. Pyydämme, että tukihenkilö ottaa eväät mukaan sairaalaan. Ylimääräistä kulkua synnytyssalin ulkopuolella tulee välttää. Tukihenkilöt käyttävät maskia, maskit saa sairaalasta. Synnyttäjä voi synnytyksen aikana käyttää maskia niin kauan kuin se tuntuu helpolta, mutta synnyttäjää emme sen käyttöön velvoita. Synnytyksessä doulan läsnäolo tukihenkilön lisäksi on mahdollista.

Elektiiviseen ja kiireelliseen sektioon tukihenkilö voi tulla mukaan normaalisti. 

Ohjeita raskaana olevalle ja synnyttäjälle koronavirusepidemian aikana

Osastoillamme on vierailurajoituksia. Joskus tarvitsee jäädä sairaalaan etukäteen ennen synnytyksen käynnistymistä, esim. lapsivedenmeno tms. Tällöin vierailu riippuu osastosta, miten siellä voi vierailla. 
  • Naisten osastolla, jossa hoidetaan myös syöpäsairaita, on tiukemmat vierailurajoitukset eli kahdesti päivässä mahdollisuus vierailuun noin 30 min kerralla.
  • Äiti- lapsiosastolla saa puoliso/tukihenkilö vierailla klo 10-21, sisarukset ja isovanhemmat saavat vierailla klo 12-19. Perhehuoneissa vierailuaikaa ei ole rajoitettu.
  • Äiti- lapsipoliklinikalla​ saa olla vain toinen vanhempi mukana.
  • ​Äitiyspoliklinikalla voi puoliso/tukihenkilö olla mukana.​​

​​​

Yleistä synnyttäjille ja tukihenkilöille

Oulun yliopistollisen sairaalan synnytysosastolla hoidetaan synnytyksiä kaikkina viikonpäivinä ja vuorokauden aikoina. Sinun ei tarvitse soittaa etukäteen, kun olet tulossa synnyttämään.

OYS:n synnyttäjien ja raskaana olevien vastaanotto on auki ympärivuorokautisesti. Sinne voivat ottaa yhteyttä ja tulla raskaana olevat, joilla raskaus on kestänyt yli 22 raskausviikkoa. Synnyttäjien vastaanotto toimii myös raskaana olevien päivystyspoliklinikkana. Tulosyynä voivat olla esimerkiksi ennenaikaiset supistukset, lapsivedenmenoepäily tai sikiön liikkeiden väheneminen. Arkipäivisin voit tulla myös neuvolan lähetteellä tai ajanvarauksella.

Vauvakuva

 

 

 Yhteystiedot

OYS, Synnytysosasto ja synnyttäjien vastaanotto,

Osoite OYS, Kajaanintie 50

Sisäänkäynti  SN-ovi,
(katso kartasta    )

Yksikön sijainti: N4  2. krs

Puhelin  08 315 3198


 Linkit

Oulaskankaan Äitiyspoliklinikan sivuille

 

 Linkki synnytysesiteeseen