Etusivu > Palvelut > Naistentaudit > Naistentautien leikkausosasto


Naistentautien leikkausosasto

​Osastomme erikoisosaamista on gynekologisten ja obstetristen potilaiden leikkaushoito. Suunniteltu leikkaustoiminta tapahtuu arkisin virka-aikana klo 8.00-15.30, jonka jälkeen hoidetaan vain päivystyksellistä hoitoa tarvitsevia potilaita.

Leikkausosastollamme tyypillisimpiä toimenpiteitä ovat:

  • sektiot (=keisarileikkaukset)
  • vatsaontelon- sekä kohdun tähystystoimenpiteet
  • gynekologiset syöpäleikkaukset
  • laskeuman korjausleikkaukset

Yhteystiedot

Käyntiosoite Kajaanintie 50, 90220 Oulu

Sisäänkäynti: N-ovi​

Yksikön sijainti: N4, 2. krs

Postiosoite
Oulun yliopistollinen sairaala

Naistentautien leikkausosasto
PL 10​

​90029 OYS 

 

Vastuuhenkilö

Talvensaari-Mattila Anne, osastonylilääkäri
Määttä Hilkka, osastonhoitaja 

 Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelijaksi naistentautien leikkausosastolle.  Kaksi viikkoa ennen harjoittelun alkua ole yhteydessä opiskelijakoordinaattorimme kanssa.

 

Leikkausosastomme erikoisosaamista ovat gynekologiset ja obstetriset potilaat sekä heräämössä hoidamme em. potilaiden lisäksi tarvittaessa myös muidenkin erikoisalojen potilaita.

 

Harjoittelussa opiskelijan työajat keskittyvät pääsääntöisesti aamuvuoroihin. Anestesiahoitotyön opiskelijat tekevät myös iltavuoroja heräämössä. Työaika ja suunnitellut toimenpiteet ajoittuvat klo 7:30–15:30. Leikkausosastomme päivystää 24/7, jolloin hoidamme suunniteltujen leikkauksien lisäksi kiireelliset päivystystoimenpiteet. Leikkausosastollamme on 1 sektiosali, 3 leikkaussalia, toimenpidehuone sekä 8-paikkainen heräämö.

 

Tarjoamme sinulle opiskelijana mielenkiintoisen oppimisympäristön, asiantuntevaa sekä opiskelijamyönteistä ohjausta. Opiskelijaohjauksemme on toiminnaltaan tavoitteellista ja käytännönläheistä. Harjoittelujakson aikana pääset kehittämään omaa ammatillista osaamistasi yhtenä moniammatillisen työryhmämme jäsenenä.

 

Toivomme sinulta harjoittelujaksolle potilaslähtöistä asennetta ja hoitotyön periaatteiden noudattamista. Laadi itsellesi oppimistavoitteet jakson alussa ja tarkenna niitä harjoittelun aikana yhdessä ohjaajasi kanssa. Saat harjoittelustasi kaiken mahdollisen hyödyn irti aktiivisella ja itseohjautuvalla asenteella. Parhaiten saavutat oppimistavoitteesi pyytämällä ohjaajaltasi sekä suullista että kirjallista palautetta omasta työskentelystäsi.

 

 Lämpimästi tervetuloa!