Etusivu > Palvelut > Naistentaudit > Naistentautien leikkausosasto


Naistentautien leikkausosasto

​Osastomme erikoisosaamista on gynekologisten ja obstetristen potilaiden leikkaushoito. Suunniteltu leikkaustoiminta tapahtuu arkisin virka-aikana klo 8.00-15.30, jonka jälkeen hoidetaan vain päivystyksellistä hoitoa tarvitsevia potilaita.

Leikkausosastollamme tyypillisimpiä toimenpiteitä ovat:

  • sektiot (=keisarileikkaukset)
  • vatsaontelon- sekä kohdun tähystystoimenpiteet
  • gynekologiset syöpäleikkaukset
  • laskeuman korjausleikkaukset

Vastuuhenkilö

Santala Markku, osastonylilääkäri
Määttä Hilkka, osastonhoitaja 

 

 Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelijaksi naistentautien leikkausosastolle.  Kaksi viikkoa ennen harjoittelun alkua ole yhteydessä opiskelijakoordinaattorimme kanssa.

 

Leikkausosastomme erikoisosaamista ovat gynekologiset ja obstetriset potilaat sekä heräämössä hoidamme em. potilaiden lisäksi tarvittaessa myös muidenkin erikoisalojen potilaita.

 

Harjoittelussa opiskelijan työajat keskittyvät pääsääntöisesti aamuvuoroihin. Anestesiahoitotyön opiskelijat tekevät myös iltavuoroja heräämössä. Työaika ja suunnitellut toimenpiteet ajoittuvat klo 7:30–15:30. Leikkausosastomme päivystää 24/7, jolloin hoidamme suunniteltujen leikkauksien lisäksi kiireelliset päivystystoimenpiteet. Leikkausosastollamme on 1 sektiosali, 3 leikkaussalia, toimenpidehuone sekä 8-paikkainen heräämö.

 

Tarjoamme sinulle opiskelijana mielenkiintoisen oppimisympäristön, asiantuntevaa sekä opiskelijamyönteistä ohjausta. Opiskelijaohjauksemme on toiminnaltaan tavoitteellista ja käytännönläheistä. Harjoittelujakson aikana pääset kehittämään omaa ammatillista osaamistasi yhtenä moniammatillisen työryhmämme jäsenenä.

 

Toivomme sinulta harjoittelujaksolle potilaslähtöistä asennetta ja hoitotyön periaatteiden noudattamista. Laadi itsellesi oppimistavoitteet jakson alussa ja tarkenna niitä harjoittelun aikana yhdessä ohjaajasi kanssa. Saat harjoittelustasi kaiken mahdollisen hyödyn irti aktiivisella ja itseohjautuvalla asenteella. Parhaiten saavutat oppimistavoitteesi pyytämällä ohjaajaltasi sekä suullista että kirjallista palautetta omasta työskentelystäsi.

 

 Lämpimästi tervetuloa!

 Yhteystiedot

Sisäänkäynti B 2

Käyntiosoite Kajaanintie 50, 90290 Oulu

Postiosoite

Lasten ja naisten tulosalue,

PL 23, 90029 OYS