Etusivu > Ammattilaisille > Terveyden edistäminen > Kehittämisyhteistyö > Arjen sankarit, miehet kuntoon ja työllistymisen polulle -hanke


Arjen sankarit, miehet kuntoon ja työllistymisen polulle -hanke

Arjen sankarit -hankkeessa kehitetään hyvinvointia ja toimintakykyä parantava sekä terveisiin elintapoihin ohjaava toimintamalli työelämän ulkopuolella oleville, työikäisille, ylipainoisille miehille, joilla on tunnistettu syrjäytymisen uhka. Hankkeen aikana miehet ohjataan työllistymisen polulle. 

Hankkeen valmistelussa on huomioitu Pohjois-Pohjanmaan maakunnallinen hyvinvointityö ja sen tavoitteet. Hanke on suunniteltu yhteistyössä ProAgria Oulun Maa- ja kotitalousnaisten kanssa, joka toimii hankkeen osatoteuttajana sekä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen kanssa. Hankkeessa kehitetään arjen sankarit -toimintamalli, joka otetaan käyttöön koko maakunnassa.

 

Hankkeen toimenpiteet:

  • kohderyhmälle suunnatut toimintaryhmät
  • työllistymisen edistämisen työpajat
  • hygieniapassikoulutukset
  • minustako arjen sankari -ryhmänvetäjäkoulutus
  • opas toimintaryhmän ohjaamiseen

Hankkeen kohderyhmään kuuluvat ovat mukana hankkeen toiminnassa arviolta 3-12 kuukautta. Jokainen hankkeen toimintoihin osallistuneen polku on yksilöllinen, missä osallistuja oman halun ja kiinnostuksen mukaan etenee ja osallistuu erilaisiin hankkeessa järjestettäviin tilaisuuksiin ja työpajoihin.

 

Hankkeen tavoitteet:

Hankkeen toiminnan tuloksena syntyvän toimintamallin mukaan syrjäytyneet tai syrjäytymisuhan alla olevat miehet oppivat mm. käytännön ruoanvalmistustaitoja ja taloudellisia kulutustottumuksia sekä alkavat kiinnittää huomiota kokonaisvaltaisesti omaan hyvinvointiinsa. Lisäksi he saavat saavat työllistymisen edistämiseen liittyviä tietoja ja taitoja sekä osaamista.  Hankkeen toimintamalli konseptoidaan ja tarjotaan osaksi kaupunkien ja kuntien työllistymistä edistäviä palveluja.

 

 arjen sankarit logot pienet.jpg

 Linkit

Toimintaryhmät

Koulutukset

Uutiskirjeet

 Yhteistyökumppanit

 Hankkeen vastuuhenkilöt

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Sirpa Hyyrönmäki
​Projektikoordinaattori,
Perusterveydenhuollon yksikkö, PPSHP,
p. 040 505 7836,
sirpa.hyyronmaki@ppshp.fi

Päivi Hirsso
Yksikön johtaja, Perusterveydenhuollon yksikkö, PPSHP

Leea Järvi
Terveyden edistämisen koordinaattori, Perusterveydenhuollon yksikkö, PPSHP

Lea Mäkelä
Assistentti, Perusterveydenhuollon yksikkö, PPSHP

Maa- ja kotitalousnaiset

Kaisa Myllykangas
Ruoka-asiantuntija

Maija Ojalehto
Elintarvikeasiantuntija