Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Sähköiset palvelut > Sähköiset palvelut kansalaisille


Sähköiset palvelut kansalaisille

​Valitse haluamasi kansalaisille suunnattu sähköinen palvelu ohesta.

 

Ajanvaraus

Sähköisen ajanvarauksen kautta voit tarkistaa vastaanottoaikasi. Sähköiseen ajanvaraukseen pääseminen edellyttää sinulta tietosuojasyistä vahvaa tunnistautumista esim. mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

Jos olet ajanvarauskirjeessä saanut tiedon, että vastaanottoaikasi kuuluu sähköisen ajanvarauksen kokeilun piiriin, on sinun mahdollista myös siirtää tai perua annettu aika sähköisen palvelun kautta.

Ajanvarauksessa huoltajat voivat asioida alle 15-vuotiaan puolesta. Lisää toisen henkilön puolesta asioinnista Suomi.fi sivuilta.

Älä tule sairaalaan vaan ota yhteyttä, jos olet ollut ulkomailla tai Uudellamaalla kahden viime viikon aikana, olet karanteenissa tai sinulla on vähäisiäkään flunssan oireita.

Omavointi-asiointipalvelu

Omavointi on osa OYS:n asiakaslähtöistä toimintaa. Omavoinnin kautta potilaana voit antaa tietoja voinnistasi, toimintakyvystäsi ja elämänlaadustasi. Omavoinnin kautta voit täyttää tarvittavat esitietolomakkeet ennen sairaalaan tai toimenpiteeseen tuloa.

Tieto tulee tekstiviestinä, kun kyselyitä on vastattavana Omavointi-palvelussa. Palveluun kirjautumiseen tarvitset pankkitunnukset.

Omavoinnin avulla ammattilaiset saavat nopeasti yleiskuvan tilastasi ennen hoitoon tulemista sekä hoidon jälkeisestä toipumisesta, yleisvoinnista sekä mahdollisesta lisähoidon tarpeesta. Kysymyslomakkeet on toteutettu yhdessä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa ja ne mittaavat hoitosi kannalta oleellisia asioita.

 

Omapolku-palvelukanava ja digihoitopolut

Terveyskylän Omapolku on erikoissairaanhoidon digitaalinen palvelukanava, jonka palvelut täydentävät perinteistä erikoissairaanhoitoa. Omapolku on tietoturvallinen verkkopalvelu ja sinne kirjaudutaan sähköisesti tunnistautuen (esim. pankkitunnuksilla). 

Omapolku-palvelukanavalla voi tehdä omahoito-ohjelmia, jotka valmentavat terveyttä kohentaviin tekoihin. Omahoito-ohjelmaan tallennetut tiedot ovat vain asiakkaan itsensä nähtävissä.  

Omapolku-palvelukanavaan on rakennettu myös digihoitopolkuja, jotka kytkeytyvät potilaan erikoissairaanhoidon hoitoon. Digihoitopolut on rakennettu palvelemaan valittuja potilasryhmiä. Digihoitopolulla voi täyttää hoitoon liittyviä kyselyitä, lukea hoitoon liittyviä potilasohjeita, ottaa käyttöön välineitä oireiden ja terveysarvojen seuraamiseen sekä olla yhteydessä hoitavaan yksikköön viesteillä tai etävastaanotoilla. Palvelun saamiseksi potilaalla pitää olla lähete tai hoitosuhde terveydenhuollon yksikköön. Digihoitopolun käyttö on potilaalle maksutonta. 

Oulun yliopistollisessa sairaalassa käytössä olevat digihoitopolut:

  • OYS Insuliinipuutosdiabetesdigihoitopolku
  • OYS Sepelvaltimotautipotilaan polku
  • OYS Selkäydinvammapotilaan digihoitopolku
  • OYS Neuromodulaatioyksikön digihoitopolku

Omapolku-palveluun kirjautuminen
Lisätietoja palvelusta

 

Potilasasiakirjapyyntö

Sähköisen asioinnin kautta voit pyytää PPSHP:n potilasrekisteriin tallennettuja omia tietojasi. Potilasasiakirjapyynnön tekeminen sähköisesti edellyttää vahvaa tunnistautumista esimerkiksi tai mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla. Sähköisessä asioinnissa potilasasiakirjapyyntöä ei voi tehdä toisen henkilön puolesta. Potilasasiakirjat toimitetaan postitse.

 Sähköiset palvelut