Etusivu > Sairaanhoitopiiri > Sähköiset palvelut > Sähköiset palvelut potilaille ja muille asiakkaille


Sähköiset palvelut potilaille ja muille asiakkaille

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Valitse haluamasi sähköinen palvelu ohesta.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ottaa yhteyttä hoitoon ja ajanvarauksiin liittyvissä asioissa kirjeitse, puhelimitse ja/tai tekstiviestimuistutteella. Tekstiviestimuistutteiden avulla edistetään hoidon sujuvuutta, ja nopeutetaan tiedon kulkua potilaalle. Voit halutessasi kieltää tekstiviestimuistutukset joko sähköisesti OmaOYS-palvelussa tai ilmoittamalla asiasta henkilökunnalle seuraavalla käynnilläsi, kun asioit OYSissa. ​

​OmaOYS​​

OmaOYS on uusi sähköisen asioinnin palvelu. Voit hoitaa asioita silloin kun se sinulle sopii, varmistaa tietojesi ajantasaisuuden, hallinnoida lupia ja valtuuksia sekä osallistua omaan hoitoosi. OmaOYSiin kirjaudutaan vahvan tunnistuspalvelun kautta pankkitunnuksilla, varmennekortilla tai mobiilivarmenteella.​

Tavoitteena on koota OmaOYS​-palveluun kaikki yliopistollisen sairaalan tarjoamat sähköiset palvelut yhdellä kirjautumisella. OmaOYSissa voit antaa luvan sähköisiin palveluihin ja tekstiviesteihin, päivittää omat yhteystietosi ja muokata omia yhteyshenkilöitä. Lisäksi voit tarkistaa omat ajanvarauksesi ja siirtyä jo käytössä oleviin OYSin sähköisiin palveluihin. OmaOYS​issa voit vastata kyselyihin esimerkiksi elämänlaadusta tai esitiedoista ennen leikkausta, jos hoitavalla yksikölläsi on sähköiset lomakkeet käytössä. Voit siirtyä myös muihin sähköisiin sovelluksiin, kuten OmaKantaan katsomaan terveystietojasi.

OmaOYS-palvelua kehitetään vaiheittain seuraavien vuosien aikana. Tulevaisuudessa voit esimerkiksi

  • antaa biopankkisuostumuksen
  • asioida alaikäisen ja täysi-ikäisen puolesta
  • osallistua etävastaanotolle
  • vaihtaa viestejä hoitavan yksikkösi kanssa


Ajanva​​raus

Sähköisen ajanvarauksen kautta voit tarkistaa vastaanottoaikasi. 

Jos ajanvarauskirjeessäsi on tieto, että vastaanottoaikasi kuuluu sähköisen ajanvarauksen käytön piiriin, voit myös siirtää tai perua annetun ajan.

Sähköiseen ajanvaraukseen​ pääseminen edellyttää sinulta vahvaa tunnistautumista esim. mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

Siirry ajanvaraukseen

Ajanvarauksessa huoltajat voivat asioida alle 15-vuotiaan puolesta. Lisää toisen henkilön puolesta asioinnista Suomi.fi sivuilta.

Omavointi-asiointipalvelu

Omavointi on osa OYS:n asiakaslähtöistä toimintaa. Omavoinnin kautta potilaana voit antaa tietoja voinnistasi, toimintakyvystäsi ja elämänlaadustasi. Omavoinnin kautta voit täyttää tarvittavat esitietolomakkeet ennen sairaalaan tai toimenpiteeseen tuloa.

Avoimista kyselyistä tulee tieto tekstiviestinä, kun kyselyitä on vastattavana Omavointi-palvelussa. Palveluun kirjautumiseen vaatii vahvaa tunnistautumista esim, verkkopankkitunnukslla.

Omavoinnin avulla ammattilaiset saavat nopeasti yleiskuvan tilastasi ennen hoitoon tulemista sekä hoidon jälkeisestä toipumisesta, yleisvoinnista sekä mahdollisesta lisähoidon tarpeesta. Kysymyslomakkeet on toteutettu yhdessä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa ja ne mittaavat hoitosi kannalta oleellisia asioita.

Siirry Omavointi-palveluun

Omapolku-palvelu​ ja digihoitopolut

Terveyskylän Omapolku on terveyden- ja sosiaalihuollon digitaalinen palvelukanava. Omapolulta löydät sinulle avatut digihoitopolut ja kaikille avoimet omahoito-ohjelmat.


Digihoitopolulla voit

  • täyttää hoitoon liittyviä kyselyitä sähköisesti.
  • perehtyä hoitoon liittyviin potilasohjeisiin. Ohjeita voi olla tekstinä, kuvina ja videoina.
  • ottaa käyttöön välineitä oireiden ja terveysarvojen seurantaan.
  • olla yhteydessä hoitavaan yksikköön viesteillä tai etävastaanotoilla.
  • huoltajana asioida alaikäisen puolesta (Ohjeen puo​lesta-asiointiin Omapolulla löydät Terveyskylä.fi-sivustolta.)​​

Lue lisää Omapolku-palvelukanavasta ja digihoitopoluista (Terveyskylä.fi)

Lue esittelyt OYSissa käytössä olevista digihoitopoluista Terveyskylän digipolut sivulta. Löydät kaikki OYSin digipolut kirjoittamalla ​​hakukenttään​ OYS.


Saat ilmoituksen avatusta digihoitopolusta ajanvarauskirjeessä tai tekstiviestillä:

Osana OYSin tai Oulaskankaan sairaalan hoitoa sinulle tai puolesta-asioitavallesi on avattu digihoitopolku. Saat palvelun käyttöön osoitteessa www.terveyskyla.fi/omapolku Terveisin, Oulun yliopistollinen sairaala. 

Lisätietoa OYS:n sähköisistä palveluista: www.ppshp.fi/Sairaanhoitopiiri/Sahkoiset-palvelut


Siirry Terveyskylän Omapolku- pa​lveluun


Potilasasiakirjapyyntö

Sähköisen asioinnin kautta voit pyytää PPSHP:n potilasrekisteriin tallennettuja omia tietojasi. Potilasasiakirjapyynnön tekeminen sähköisesti edellyttää vahvaa tunnistautumista esimerkiksi​ mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla. Sähköisessä asioinnissa potilasasiakirjapyyntöä ei voi tehdä toisen henkilön puolesta. Potilasasiakirjat toimitetaan postitse.

Kuvantamistutkimuksien tallentaminen cd-/dvd-levylle maksaa 16 euroa / tallennuskerta​

Ohje Sähköisen potilasasiakirjapyynnön täyttämiseksi