Ideahaasteen säännöt

​​Kaverihahmo Oysin lastensairaalalle

Haasteen ajankohta

Ideahaasteeseen voi osallistua 1.9.-30.9.2020. Voittaja julkistetaan tammikuun 2021 aikana (julkaiseminen on siirtynyt helmi-maaliskuulle 2021).

Järjestäjä

Ideahaasteen järjestäjä on Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP). 

Suunnittelukohde

Ideahaasteen tarkoituksena on etsiä ideoita Oysin lastensairaalan kaverihahmoksi.

Kyseessä on ideahaaste, jossa idea esitetään kuvana ja tekstinä. Toteutettavaksi valittavan idean pohjalta suunnitellaan lopullinen kaverihahmo. Suunnittelutyön tekee graafisen alan ammattilainen.

PPSHP käyttää kaverihahmoa esim. opasteissa, sisustuksessa ja viestinnässä kuten painotuotteissa, internet-sivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Osallistuminen

Ideahaaste on avoin kaikille lapsille ja nuorille. Alle 18-vuotiaalla tulee olla vanhemman tai muun holhoojan lupa ideahaasteeseen osallistumiseen. Yhteystietoihin merkitään tällöin vanhemman tai muun holhoojan yhteystiedot. Kilpailun järjestäjä on lisäksi erikseen yhteydessä osallistujiin, joiden hahmo valitaan julkiseen äänestykseen Oysin Facebook-sivuilla osoitteessa facebook.com/OYS2030.  Ideahaasteen järjestelyissä mukana olleet työntekijät tai heidän perheenjäsenensä eivät saa osallistua kilpailuun.

Ideahaasteeseen voi osallistua useammalla idealla. Idea esitetään kuvana ja tekstinä. Idean tulee olla esittäjän oma. Esimerkiksi jo olemassa oleva sarjakuva- tai pelihahmo ei sovellu ideaksi.

Ideahaasteeseen osallistutaan 30.9.2020 mennessä. Sivuilla täytetään lomake, jolla ilmoitetaan osallistujan nimi ja yhteystiedot. Lomakkeelle liitetään kuva ideasta (docx, xlsx, pptx, jpg, png, gif tai bmp) sekä tekstikuvaus kaverihahmosta.

Raati ja voittajan valinta

Ideahaasteen aikana palautetut ideat ovat esillä PPSHP:n sisäisellä innovaatioalustalla, jossa PPSHP:n henkilökunnalla on mahdollisuus arvioida jätettyjä ideoita. Viestinnän, taiteen, palvelumuotoilun ja innovaatiotoiminnan asiantuntijoista koostuva esiraati huomioi henkilökunnan kommentit ja valitsee noin 10-20 ideaa julkiseen äänestykseen.

Yleisön on mahdollista äänestää suosikkiaan Oysin Facebook-sivuilla 16.-30.10.2020. Ideoista julkistetaan hahmon kuva, nimi ja kuvaus. Eniten ääniä saanut idea palkitaan yleisön suosikkina.

Ideahahmot ovat esillä PPSHP:n innovaatioalustalla ja Facebookissa ilman tekijän nimeä.

PPSHP:n asiakkaista ja henkilökunnasta koostuva raati valitsee toteutettavan hahmon. Raatiin kuuluvat asiakasedustaja, lastenklinikan johtaja, viestintäasiantuntija, opastuksen projektipäällikkö, taidesuunnittelija ja palvelumuotoilija. Raati valitsee kilpailutöistä toteutukseen soveltuvimman idean.

Toteutettava kaverihahmo ja hahmon ideoija julkistetaan tammikuussa 2021 Oysin internet-sivuilla ja sosiaalisen median -kanavissa. Järjestäjä pidättää oikeuden aikataulumuutoksiin.

Palkinnot

Toteutettavan hahmon ja yleisön suosikin ideoija palkitaan Suomalaisen kirjakaupan lahjakortilla (arvot 200 € / toteutettava hahmo ja 50 € / yleisön suosikki). Palkittaviin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti ja heidän nimensä julkistetaan ideahaasteeseen ja kaverihahmoon liittyvässä tiedotuksessa.

Kilpailupalkinnot ja käyttökorvaukset ovat saajansa veronlaista tuloa.

Oikeudet

Osallistuja vakuuttaa, että jätetty idea ei riko kolmannen osapuolen tekijänoikeuksia.

Osallistumalla ideahaasteeseen osallistuja luovuttaa oikeuden korvauksetta käsitellä ideaa osana ideahaastetta.

Kaikki ideat esitellään PPSHP:n innovaatioalustalla ja esiraadin valitsemat ideat myös Oysin sosiaalisen median kanavissa.

Toteutettavaksi valitun idean esittäneen kanssa solmitaan sopimus idean käyttöoikeudesta. Muiden osallistuneiden ideoiden oikeudet palautuvat alkuperäisinä tekijöilleen voittajaidean valinnan jälkeen.

Voittajaidean käyttöoikeus siirtyy PPSHP:lle. PPSHP:llä on oikeus hyödyntää ja muokata ideaa kaverihahmon toteutuksessa ja käyttää kaverihahmoa esim. opasteissa, sisustuksessa ja viestinnässä. Tekijänoikeudet idean pohjalta syntyneeseen kaverihahmoon kuuluvat PPSHP:lle.

PPSHP:llä on oikeus olla toteuttamatta ja/tai jatkokehittämättä voittajaideaa.

Henkilötietojen käsittely

Tarkemmin henkilötietojen käsittelystä kerrotaan innovaatioalustan tietosuojaselosteessa.​

Käsiteltävät henkilötiedot ovat nimi, sähköpostiosoite ja puhelinumero sekä mahdollinen täysi-ikäisyys.

Idean lähettäneiden tiedot poistetaan PPSHP:n innovaatioalustalta viimeistään, kun ideahaaste on päättynyt.

Lisätiedot

Taija Sailio, taidesuunnittelija, PPSHP, taija.sailio@ppshp.fi

Pauliina Hyrkäs, innovaatiotoiminnan suunnittelija ja koordinaattori, PPSHP, pauliina.hyrkas@ppshp.fi