Etusivu > Palvelut > Lapset ja nuoret > Lasten osasto 51


Lasten veri- ja syöpätaudit, osasto 51

​Osasto on 0–18-vuotiaiden lasten ja nuorten sisätautiosasto, missä hoidetaan veri- ja syöpäsairauksia sairastavia lapsia ja nuoria koko Pohjois-Suomen alueelta.

Leukemia ja aivokasvaimet ovat yleisimmät syöpäsairaudet. Kiinteiden kasvainten hoidossa kirurgialla on keskeinen merkitys sytostaatti- ja mahdollisen sädehoidon lisäksi. Hoidon kesto vaihtelee diagnoosin mukaan puolesta kahteen ja puoleen vuoteen ja edellyttää monen erikoisalan yhteistyötä. Syöpähoitoja voidaan tehostaa kantasolusiirtojen avulla.

Osaston yhteydessä toimivalla poliklinikalla huolehdimme potilaiden jatkoseurannasta. Potilaat tulevat joko jatkoseurantaan osastolta tai lähetteellä sairaanhoitopiirin alueelta. Poliklinikalla annetaan kotihoidon ohjausta sekä lääkehoitoja. Potilaat käyvät poliklinikalta myös kuvantamistutkimuksissa.

Osaston yhteydessä toimii päiväsairaala, missä annetaan verituotteita ja lääkehoitoja. Päiväsairaalan potilaat käyvät myös pienissä toimenpiteissä ja kuvantamistutkimuksissa. 

Lapsen tai nuoren vakava sairaus vaikuttaa koko perheeseen. Hoitojaksot osastolla voivat olla pitkiäkin. Osastolla pyritään perhekeskeiseen työskentelyyn. Toinen vanhemmista on mukana koko hoitojakson ajan.

Vastuuhenkilöt 

Möttönen Merja, osastonylilääkäri
Mertaniemi Anna-Maija, osastonhoitaja 

 

 

 

 Yhteystiedot

​Puhelin  08 315 5210 

 

 

Poliklinikka

 

Puhelin 040 5057361 

 

Käyntiosoite  Kajaanintie 50, 90220 Oulu 

Sisäänkäynti  A5:2-ovi 

Kerros  2. kerros 

Postiosoite  Lasten ja naisten tulosalue, PL 23, 90029 OYS