Etusivu > Palvelut > Lapset ja nuoret > Lasten osasto 51


Lasten veri- ja syöpätaudit

​​Osasto on 0–18-vuotiaiden lasten ja nuorten sisätautiosasto, missä hoidetaan veri- ja syöpäsairauksia sairastavia lapsia ja nuoria koko Pohjois-Suomen alueelta.

Leukemia ja aivokasvaimet ovat yleisimmät syöpäsairaudet. Kiinteiden kasvainten hoidossa kirurgialla on keskeinen merkitys sytostaatti- ja mahdollisen sädehoidon lisäksi. Hoidon kesto vaihtelee diagnoosin mukaan puolesta kahteen ja puoleen vuoteen ja edellyttää monen erikoisalan yhteistyötä. Syöpähoitoja voidaan tehostaa kantasolusiirtojen avulla.

Osaston yhteydessä toimivalla poliklinikalla huolehdimme potilaiden jatkoseurannasta. Potilaat tulevat joko jatkoseurantaan osastolta tai lähetteellä sairaanhoitopiirin alueelta. Poliklinikalla annetaan kotihoidon ohjausta sekä lääkehoitoja. Potilaat käyvät poliklinikalta myös kuvantamistutkimuksissa.

Osaston yhteydessä toimii päiväsairaala, missä annetaan verituotteita ja lääkehoitoja. Päiväsairaalan potilaat käyvät myös pienissä toimenpiteissä ja kuvantamistutkimuksissa. 

Lapsen tai nuoren vakava sairaus vaikuttaa koko perheeseen. Hoitojaksot osastolla voivat olla pitkiäkin. Osastolla pyritään perhekeskeiseen työskentelyyn. Toinen vanhemmista on mukana koko hoitojakson ajan.

 

 Yhteystiedot

Osasto

Puhelin  08 315 5210 

Käyntiosoite 
Kajaanintie 50, 90220 Oulu 

Sisäänkäynti: LD

Yksikön sijainti: L1, 2krs 

 

Poliklinikka

Puhelin 08 315 ​5850 

Käyntiosoite 
Kajaanintie 50, 90220 Oulu 

Sisäänkäynti  LD-ovi, 2. kerros 

Postiosoite 
Oulun yliopistollinen sairaala

Lasten veri- ja syöpätaudit

PL 23​

90029 OYS 

 

Vastuuhenkilöt 

Niinimäki Riitta, osastonylilääkäri
Lahdenperä Mervi, osastonhoitaja ​