Etusivu > Ammattilaisille > Koulutus > Yleislääketieteen jatko- ja täydennyskoulutus > Yleislääketieteen jatkokoulutuksen eri vaiheet


Yleislääketieteen jatkokoulutuksen eri vaiheet

​Yleislääketieteen erityiskoulutus ja erikoislääkärikoulutukseen sisältyvän yhdeksän kuukauden terveyskeskusjakso 


Yleislääketieteen erityiskoulutukseen (YEK-) ja kaikkien erikoisalojen erikoislääkärikoulutukseen sisältyy vähintään yhdeksän kuukauden terveyskeskuspalvelu. Jakson tavoitteena on, että koulutuksessa oleva lääkäri perehtyy perusterveydenhuollossa toimivan lääkärin tehtäviin monipuolisesti.
Terveyskeskuspalvelun aikana tulee käyttää lokikirjaa. Lokikirjan tarkoituksena on jäsentää jakson tavoitteita ja auttaa tunnistamaan omien henkilökohtaisten oppimistavoitteiden asettamista ja saavuttamista jakson aikana. Lokikirja on hyvä työvälinen ohjauksen toteuttamiseen jakson aikana. Lokikirjan käyttö on terveyskeskusjakson hyväksymisen edellytys YEK -koulutusvaiheessa. Yleislääketieteen erityiskoulutukseen kuuluu myös pakollisen osana 16 tunnin mittainen kurssimuotoinen terveydenhuollon hallintoon ja sosiaaliturvajärjestelmään perehdyttävä koulutus.

Yleislääketieteen erityiskoulutuksen ja erikoislääkärikoulutuksen terveyskeskusjakson vastuuyksikkönä toimii Oulun yliopiston yleislääketieteen oppiala. Lisätietoja koulutuksesta ja palvelun suorittamisesta löytyy Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan, yleislääketieteen erityiskoulutus internetsivuilta.

 

Yleislääketieteen erikoislääkärikoulutus 


Järjestämme yleislääketieteeseen erikoistuville lääkäreille starttiseminaareja kaksi kertaa vuodessa ja teemakoulutuspäiviä sekä kaksivuotista prosessikoulutusta (GP-koulutus) yleislääketieteen keskeistä ydinsisällöistä. Lisätietoja ja teemakoulutusten aikataulut löytyvät yleislääketieteen koulutuskalenterin internetsivuilta. Koulutusten vastuuhenkilöitä ovat professori Markku Timonen asiantuntijalääkäri Liisa  Cajan-Suokas ja koulutussuunnittelija Ulla Isopahkala.

Erikoislääkärilääkärikoulutuksen sisältyy 10 opintopisteen johtamiskoulutus.

Oulun yliopistossa yleislääketieteen erikoislääkärikoulutuksen vastuuhenkilönä toimii professori Markku Timonen.