Etusivu > Ammattilaisille > Terveyden edistäminen > Kehittämisyhteistyö > Arjen sankarit -toimintaryhmät


Arjen sankarit -toimintaryhmät

​​​Hyvinvointia ruoasta -ruoanvalmistusryhmät​

hyvinvointia ruoasta.PNG

                                                                                                  Hyvinvointia ruoasta -ruoanvalmisturyhmä on
alku työllistymisen polulla. Ryhmän jälkeen 
järjestetään ohjattua liikuntaa, vertaisryhmätoimintaa ja mielekästä tekemistä arkeen sekä työllistymistä edistäviä työpajoja.  Toiminta on osallistujille maksutonta ja tarkoitettu työelämän ulkopuolella oleville, työikäisille miehille. 


 

    ​                                                                           

Hyvinvointia ruoasta -ryhmässä opetellaan valmistamaan terveellistä arkiruokaa unohtamatta raaka-aineiden valinnassa ilmastoystävällisyyttä. Ruoanvalmistuksen ja yhdessäolon lomassa keskustellaan terveellisistä elintavoista. Osallistujat saavat tietoa terveyttä edistävästä ravitsemuksesta ja arjen hallinnasta sekä jokaisen kerran ruokareseptit. Mikä parasta, nautitaan hyvästä ruoasta ja seurasta.

Ryhmä kokoontuu seitsemän kertaa, yhden kerran kesto n. 3,5-4t. Ryhmään otetaan 10-14 osallistujaa. Ensimmäisellä tapaamiskerralla tutustellaan ja kerrotaan ryhmän toiminnasta. Kuudes tapaaminen on noin 6 kk ryhmän alkamisesta. Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Ryhmän alussa ja lopussa on mahdollisuus terveystarkastukseen (sisältää terveysmittaukset: pituus, paino, BMI, verenpaine, verensokeri ja diabetesriskitesti) ja  toiminta- ja työkykyarvioon Kykyviisarilla mitattuna.

Ryhmätapaamisten teemat:

1. Terveyttä ruoasta
2. Kasviksista terveyttä
3. Rasvat ravitsemuksessa
4. Proteiinit ravitsemuksessa
5. Miten vähentäisin sokerin käyttöä?
6. Työ- ja toimintakyky - kokonaishyvinvointi

Syksyllä -20 käynnistyvät ryhmät:

  • Kärsämäki:
    • Aika: 13.8.20 klo 11, 25.8.20 klo 10, 8.9.20 klo 10, 22.9.20 klo 6.10.20 klo 10 ja 20.10.20 klo
    • Paikka: Kärsämäen työpaja, Karilantie 3 as. 15 ja 16 86710 Kärsämäki
  • Oulainen:
    • Aika: 5.8.20 klo 10, 26.8.20 klo 10, 9.9.20 klo 10, 23.9.20 klo 7.10.20 klo 10 ja 21.10.20 klo
    • Paikka: Oulaisten työpaja, Sampsankatu 1, 86300 Oulainen
  • Oulu
    • Aika: 27.10.20 klo 12, 3.11.20 klo 12, 24.11.20, klo12, 15.12.20, klo 12, 12.1.21, klo 12 ja 26.1.2021 klo 12
    • Paikka: Suomen Diakoniaopisto, Albertinkatu 16 B, 90100 Oulu 

Vuonna -21 käynnistyvät ryhmät:

  • Raahe
    • ​Aika: 2.2.21 klo 15, 16.2.21 klo 15, 2.3.21 klo 15, 16.3.21 klo 15, 30.3.21 klo 15 ja 13.4.21 klo 15
    • Paikka: Merikaudun koulu, Merikatu 1, 92100 Raahe

  • Kevät -21 Kestilä
  • Syksy -21 Oulu

Mistä motivaatio muutokseen? Pienin askelin, myönteisellä asenteella ja vertaistuella.

Mikäli kiinnostuit, ota rohkeasti yhtyttä ja lähde mukaan!

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: 
ruoka-asiantuntija Kaisa Myllykangas, p. 0400 399 865,  kaisa.myllykangas@maajakotitalousnaiset.fi